Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

hanka_andrus 21:04, 23 wrz 2016

6 kg mieć nie będę ale i jednym kg sie ucieszę. Prawie już wszystko zjadłam, bo na zewnątrz miałam tylko kilka kiści, reszta załatwił przymrozek majowy, a w szklarence dojrzewał już w sierpniu, to pojadałam w chwili przerwy. I zostały te, które mają nasionka. Ale za to sama słodycz!

Violu, czubki malin tez suszę na herbatki, ale tylko ja pijam, więc dużo nie potrzebuję.
violka171 21:06, 23 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
6 kg mieć nie będę ale i jednym kg sie ucieszę. Prawie już wszystko zjadłam, bo na zewnątrz miałam tylko kilka kiści, reszta załatwił przymrozek majowy, a w szklarence dojrzewał już w sierpniu, to pojadałam w chwili przerwy. I zostały te, które mają nasionka. Ale za to sama słodycz!

Violu, czubki malin tez suszę na herbatki, ale tylko ja pijam, więc dużo nie potrzebuję.

ja nie czubki tylko całe łodygi skrobie ta kolorową wierzchnia warstwe i susze
na przeziebienia dla krasnalek najlepszy lek
ale mam SUUUUPER WIADOMOŚC Z OSTATNIEJ CHWILI
PADA PADA DESZCZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cieszę się jak wariat
Basilikum 21:10, 23 wrz 2016

violka171 napisał(a)
moje maliny już tuz tuż skończą,chodz są jeszcze nowe niedojżałe,ale czy dojżeją czy zdążą ot pytanie
a własnie kiedy ściąć pędy malin,musze jeszcze zdazyc łodygi oskrobać i osuszyć na herbatkę zimową

moje maliny sie skonczyly w staczniu, jak orkan Erwin powalil topole, Pod nimi rosly maliny i juz ich nie ma. Musze sie w nowe zaopatrzec.

Musze Wam jeszcze pokazac bardzo pozyteczny przydasiek. Pomaga mi pakowac konfitur do sloikow. Nie musze czyscic brzegow, bo sa czysciutkie

violka171 21:18, 23 wrz 2016

Takiego przydaśka brakuje mi w domku ,gdzie go nabyłaś ?
hanka_andrus 21:19, 23 wrz 2016

Elegancki ten przydasiek. Ja mam, co prawda plastikowy, ale też przydatny i do słoików pasuje. A rzadkie soki to wlewam normalnym lejkiem.

Violu, O skrobaniu łodyg malinowych, to nie słyszałam. Pokaż tę miskę suszu jak już naskrobiesz.
Basilikum 21:28, 23 wrz 2016

dominika_ napisał(a)
Jaką piękną wizytówkę poczyniłaś dopiero na niej zauważyłam ile masz ładnych ogrodowych dodatków

Dominiko dziekuje
musze cos nowszego tam wstawic czyli do wizytowki, nie a nie nowy dodatek
violka171 21:28, 23 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Elegancki ten przydasiek. Ja mam, co prawda plastikowy, ale też przydatny i do słoików pasuje. A rzadkie soki to wlewam normalnym lejkiem.

Violu, O skrobaniu łodyg malinowych, to nie słyszałam. Pokaż tę miskę suszu jak już naskrobiesz.

kiedys Babci mojej lekarka dała przepis,a mama przekazała mi w tamtym roku
jak ścinasz łodygi malin,ścinasz boczne liście i zostawiasz tą głowną jak patyk do kiełbaski ,usuwasz kolce i skrobiesz nozykiem pierwsza warstwe z łodygi jest taka malinowa w kolorze,suszysz i tyle
zimą zaparzasz jak esensje
moje Krasnalki od tamtej jesieni to piją i do dziś zero choroby
jak tylko sie pojawia katar czy ból gardła mam to pod reka i spokoj,ciepła na noc pije sie i pod kołderkę
pokaze jak zrobie
Basilikum 21:30, 23 wrz 2016

Viola w Tchibo lata temu ale w sezonie jest u nas w kazdym sklepie z AGD

10 sloikow gotowych, jutro dalszy ciag produkcji

ja tego winogrona nie moge na surowo jest. Uwielbiam winogron a swojego wlasnego nie moge jesc
Basilikum 21:35, 23 wrz 2016

Viola nie jak zrobisz tylko jak robisz, czyli pismo obrazkowe w trakcie roboty
violka171 21:36, 23 wrz 2016

Mus się baczniej u nas przyglądać,takie super ułatwienie ,dzieki że pochwaliłaś się ,buziole wielkie