Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

Dominika11 11:45, 12 lip 2016

ivo napisał(a)

Meble dziękują Ja swoje kupowałam w sumie 4 lata Ciągle coś było do kupienia w kolejce
skąd ja to znam - są zakupy ważne i ważniejsze
siakowa 11:51, 12 lip 2016

świetne mebelki liriope muscari dziliłam jesienią i na 5 przezyły mi 2...i tez poluje na spicate
jazzy 11:51, 12 lip 2016

ivo napisał(a)

Jazz ja liriope tez bardzo pokochałam a jak zobaczyłam na żywo to już wiem że to był strzał w 10 ! Tylko mi dużo tego trzeba bo cała brzozowa ma być w liriope Będę mnożyć dzielić jesienią

Ja tam się nie znam, ale traw chyba lepiej nie ruszać jesienią, lepiej wiosną. Chyba że liriope to nie trawa, tylko bylina Coś mi tak świta
ivo 11:55, 12 lip 2016

siakowa napisał(a)
świetne mebelki liriope muscari dziliłam jesienią i na 5 przezyły mi 2...i tez poluje na spicate

Udanych łowów
ivo 11:57, 12 lip 2016

jazzy napisał(a)

Ja tam się nie znam, ale traw chyba lepiej nie ruszać jesienią, lepiej wiosną. Chyba że liriope to nie trawa, tylko bylina Coś mi tak świta

Jazzy lepiej wiosną dzielić ale jak ja nie wytrzymam Jesienią tez dzieliłam różne trawy i moje doświadczenia sa takie żeby dzielić wczesną jesienią żeby się dobrze ukorzeniły przed zimą
lindsay80 12:17, 12 lip 2016

ivo napisał(a)

Naprawdę identyczne planowałaś ? Ja u tego dostawcy kupiłam ostatnie po bardzo atrakcyjnej cenie .

tak w zeszłym roku brałam je mocno pod uwagę i pewnie bym kupiła, tylko stwierdziliśmy, że jak będzie większe towarzystwo to trochę mały ten komplet.
A na swój nadal czekam...
Ja w tym roku też będę musiała trochę traw poprzesadzać i zamierzam się w drugiej połowie sierpnia za to brać.
ivo 12:24, 12 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

tak w zeszłym roku brałam je mocno pod uwagę i pewnie bym kupiła, tylko stwierdziliśmy, że jak będzie większe towarzystwo to trochę mały ten komplet.
A na swój nadal czekam...
Ja w tym roku też będę musiała trochę traw poprzesadzać i zamierzam się w drugiej połowie sierpnia za to brać.

A dzielić też będziesz ?
jazzy 12:51, 12 lip 2016

Powiem Wam tylko, że Monty Don w jednym z odcinków zabronił wręcz ruszania traw jesienią, bo to oznacza dla nich koniec I ja sobie to wzięłam mocno do serca
ivo 12:53, 12 lip 2016

jazzy napisał(a)
Powiem Wam tylko, że Monty Don w jednym z odcinków zabronił wręcz ruszania traw jesienią, bo to oznacza dla nich koniec I ja sobie to wzięłam mocno do serca

Jej boje się
Ja miskanty carexy dzieliłam niby ale pewnie to loteria więc przemyślę czy warto ryzykować.
lindsay80 13:38, 12 lip 2016

ivo napisał(a)

A dzielić też będziesz ?

dzielić raczej nie, nawet nie bardzo miałabym co, może poza ML, ale nie wiem czy się odważę, bo to jednak ryzykowny zabieg o tej porze roku.