Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

leon60 21:55, 04 wrz 2016

ivo napisał(a)

Olka rośnie dopiero po urlopie sobie to uświadomiłam jak szybko

Rabatę z liatrą chyba narazie nie będę ściółkować bo tam musze jeszcze poszerzyć i dosadzić jeden pas molini i liczę że liatry sie wysieją to będę je przesadzać na brzozową. A czemu pytasz? Co doradzasz?

tak tylko z ciekawości kora będzie praktyczna w tym miejscu
nawigatorka 07:02, 05 wrz 2016

ivo napisał(a)

Asia tam na tym ugorze w tym sezonie robiliśmy tak że eM chyba z 7 razy co jakiś czas traktował tam chwasty glebogryzarką a później bronował. To co zostało zgrabiałam. I tak w koło. Zauważyłam że coraz mniej chwastów było. Teraz posiejemy tam trawę. Chwasty też pewnie wzejdą ale troszkę wyplewię i może zginą przy częstym koszeniu. Roundupu jakoś nie chcę stosować.
to myślę że macie przygotowany teran jak nikt piękna trawka Bedzie
lindsay80 10:47, 05 wrz 2016

Iwonka, pięknie Ci wszystko rośnie, a miejsce pod trawnik przygotowane perfekcyjnie, akurat dobry czas na sianie trawy!
lojalna_ 12:04, 05 wrz 2016

A teraz....az sie prosi pieknie jest . Porosło Ci wszystko , zgescilo sie rewelacja. Bardzo mi sie podobaja Twoje nasadzenia w ilosci hm 100 ?

Dzieki za rdest bede go szukac bo mi sie bardzo podoba.
kasja83 12:09, 05 wrz 2016

Iwonka pięknie u Ciebie-fajnie, że dajesz porównania!Teren pod trawnik robi wrażenie
Tak mi się nasunęło pytanko-tam w wisienkowej nie wyrastają Ci pomiędzy żwirkiem jakie małe trawki-szmatławce?U mnie pomimo szmaty pod żwirkiem-ciągle jakieś małe goooofno wyrasta:-/
I tak jeszcze na korę też zerkam-obkupiłam się w tą drobną-nie wiem czy nie błąd-bo może przedmucha??Ja ściółkuję teraz ostro te rabaty,które mam nieobsadzone, że chwaściorom nie ułatwiać życia.Kora niekompostowana ( a czytałam, ze musi być),ale mam nadzieję, że do przyszłego roku podgnije-jeszcze taki koncept miałam, żeby dorzucić do niej przyśpieszacza do kompostowania.Nie wiem czy dobrze kombinuję.
siakowa 12:16, 05 wrz 2016

a gracków nie chcesz dzielić na wiosne? takie ładne już mówiłąm ze uwielbiam tu przychdzić i podziwiać ?
lindsay80 12:29, 05 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Iwonka pięknie u Ciebie-fajnie, że dajesz porównania!Teren pod trawnik robi wrażenie
Tak mi się nasunęło pytanko-tam w wisienkowej nie wyrastają Ci pomiędzy żwirkiem jakie małe trawki-szmatławce?U mnie pomimo szmaty pod żwirkiem-ciągle jakieś małe goooofno wyrasta:-/
I tak jeszcze na korę też zerkam-obkupiłam się w tą drobną-nie wiem czy nie błąd-bo może przedmucha??Ja ściółkuję teraz ostro te rabaty,które mam nieobsadzone, że chwaściorom nie ułatwiać życia.Kora niekompostowana ( a czytałam, ze musi być),ale mam nadzieję, że do przyszłego roku podgnije-jeszcze taki koncept miałam, żeby dorzucić do niej przyśpieszacza do kompostowania.Nie wiem czy dobrze kombinuję.

jak masz na kupie tą korę to możesz polać 5% mocznikiem, przyspieszy kompostowanie.
margaretka3 12:29, 05 wrz 2016

Iwonko, zauważyłam, że Cię nie ma, czekałam na powrót i nowe zdjęcia.
Ale ładnie. A jak trawa dojdzie, to będziesz siedzieć i się gapić, zasłużenie zresztą. Białe zawilce - znasz odmianę?
Traw nie dziel teraz, lepiej wiosną.
lindsay80 12:30, 05 wrz 2016

kurcze, jak jest z tymi grackami, to one kwitną w końcu czy nie.
U Polinki takie wielkie a bez kwiatów, u Ciebie całe oblepione?
iwka 12:39, 05 wrz 2016

też się właśnie wczoraj dziwiłam, u nas na targach facet miał w doniczkach kwitnące