Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

lojalna_ 20:16, 22 sie 2017

Cudnie dwie rośliny a jest szał !
siakowa 20:18, 22 sie 2017

Soczystosci! Nic nie widać że to schyłek lata
kasja83 10:07, 23 sie 2017

Iwonka ale masz pięknie. NIeładnie tak rzadko tu zaglądać- i tak rzadko nas raczyć fotkami.Ale jak już sypniesz-to jest wspaniale.
Donice piękne-skąd masz??
Jak często ciachasz seslerię-kiedy robiłaś to ostatnio. Ja Cięłam ją tylko raz i widzi mi się, że za rzadko.
Pszczelarnia 15:14, 23 sie 2017

ivo napisał(a)
Na tym zdjęciu widzę że te 3 derenie tam nie pasują zupełnie.

Ten gdzie ten ugór wyobraźcie sobie placyk

Myślę, że te derenie to mogłoby ich być więcej i muszą podrosnąć - dobra równowaga dla brzóz z jednej i mocnego muru żywopłotowego z drugiej. Ale można dać spójniej też trawy np. z przegorzanem lub jeszcze lepiej mikołajkiem - to dobre byliny dla rozchodników i jeżówek, geometryczne dla traw.

Placyk - to już wisienka!

ivo 10:01, 11 wrz 2017

Sytuacja z soboty mnie rozwaliła Na moim podwórku była żmija i to w trawniku. eM kosił trawę z synem traktorkiem i zauważył że coś ucieka. Jak się przyjrzał to się okazało że to jednak zygzakowata. A ja w klapkach paradowałam bo takie ciepło O siebie się nie boję ale o dziecia Jak tu teraz do ogrodu wyjść i pielić chociażby no chyba w gumiakach. Czytała że u paru osób na O. już się trafiały. U mnie 1 raz i aż mnie dreszcze przechodzą.
ivo 10:04, 11 wrz 2017

kasja83 napisał(a)
Iwonka ale masz pięknie. NIeładnie tak rzadko tu zaglądać- i tak rzadko nas raczyć fotkami.Ale jak już sypniesz-to jest wspaniale.
Donice piękne-skąd masz??
Jak często ciachasz seslerię-kiedy robiłaś to ostatnio. Ja Cięłam ją tylko raz i widzi mi się, że za rzadko.

Kasja to fakt mało mnie ale w ogóle na forum pustki az dziwnie tak. Już mi się trochę tęskni bo już jesień a już nie mówiąc o zimie. To forum pozwalało mi przetrwać ten najgorszy okres Trzeba się poprawić Nawet foty jakieś miałam więc trzeba wstawić w końcu.

Donice są z Obi - nadal w garażu stoją.

Seslerii jeszcze nie ciachałam ale brzydka jest poprzerastała mi trawą . Musze wykopywać i wyrywać trawe z kępy to żmudna robota.
nawigatorka 11:45, 11 wrz 2017

ja ostano zaskrońca sporego przeganiałam na pole ale on niegroźny choć syczał na mnie i rzucał się jakby za grzechotnika się miał. u nas tez podobno sporo żmij jest.
pocieszające jedynie to, że podobno tam gdzie żyją żmije tam warto budować dom. tak dawniej wierzono
oby zimowal gdzie indziej
ivo 11:54, 11 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
ja ostano zaskrońca sporego przeganiałam na pole ale on niegroźny choć syczał na mnie i rzucał się jakby za grzechotnika się miał. u nas tez podobno sporo żmij jest.
pocieszające jedynie to, że podobno tam gdzie żyją żmije tam warto budować dom. tak dawniej wierzono
oby zimowal gdzie indziej

Wiesz Asiu właśnie liczyłam na Twój odzew bo u Ciebie teren duży i trochę na uboczu poza miastem.
Nie lubię gadów a co dopiero żmija. Wytłumaczyłam małemu co i jak ale to przecież dziecko jest.
Właśnie teraz żmije łażą bo szukają schronienia przed zimą dlatego są bardziej aktywne.
nawigatorka 11:57, 11 wrz 2017

nie wiem czy sa jakies metody na nie. na pewno już coś czytałaś. z pewnościa warto poczytac co w razie czego. i oby na strachu sie skończyłao
AniMa 12:18, 11 wrz 2017

Może jakiegoś odstraszacza???? Czego nie lubią żmije???