Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 22:51, 21 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Już nie mogę się doczekać melodii traw zielonych tarasów

Ta skarpa, na której to planuję jest duża, nie wiem, czy dam rade tego roku…
Ale chętnie zaplanuję ją już teraz
Gardener27 22:56, 21 sie 2015

Ja swoim znajomym jak do mnie przyjeżdżają i pytają co przywieźć zawsze odpowiadam ... dobry humor
Boże jaki ja jestem niemądry Teraz będę mówił ... rośliny Hahahaahh
Gardener27 23:00, 21 sie 2015

L00zak napisał(a)

Ta skarpa, na której to planuję jest duża, nie wiem, czy dam rade tego roku…
Ale chętnie zaplanuję ją już teraz

Powiem tak Sadzenie traw późną jesienią to duże ryzyko Mogą nie przeżyć zimy Jeśli Cię tak bardzo nie pali to odłóż to na wiosnę W szkółkach będzie duży wybór sadzonek a jak już wiesz można je dzielić Melodia traw za pół ceny
L00zak 23:02, 21 sie 2015

Tą skarpę nie mam jeszcze odchwaszczoną dobrze, jest długa i wysoka, będzie co wsadzać, oczywiście dla mnie to najlepsza opcja poczekać do wiosny

Tu jest jej kawałek
L00zak 23:06, 21 sie 2015

Zrobiłem tak zdjęcie, że widać teraz trzy tarasy zielone, ta ostatnia skarpa sięga do końca po prawej stronie, czyli na długość jest jak te dwie powyżej, będzie co sadzić
Gardener27 23:18, 21 sie 2015

Melodia trawiastej przyszłości juz szumi mi w uszach Na tej skarpie widzę dwa rzędy traw a w środku jakieś byliny np niebieski szławie omszone które kolorystycznie będą nawiązywać do lawendy
L00zak 23:21, 21 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Melodia trawiastej przyszłości juz szumi mi w uszach Na tej skarpie widzę dwa rzędy traw a w środku jakieś byliny np niebieski szławie omszone które kolorystycznie będą nawiązywać do lawendy

Tam jest ok 1.80 wysokości, czy dwa rzędy traw nie będzie za mało ?
nawigatorka 23:23, 21 sie 2015

L00zak napisał(a)
Tym razem moje tarasy zielone z innej perspektywy, stoję na trzecim z nich,największym, trawka jest podlewana na dwóch, tym na którym stoję i tym bezpośrednio pod tarasem, ten mały z prawej strony jest przeznaczony pod pergolę więc tam podłoga zakryje zieleń. Trawka nawet gęsta i ładna
Po pierwszym koszeniu przejście na bosaka bezcenne Jestem właśnie po tym przeżyciu pierwszy raz na swojej działce

Tak jak pisałem wcześniej ziemia nawieziona koparką, ubita i najlepsza na górze. Założyłem szmatkę dla utrzymania skarpy. Moje pytanie jest takie, jak zdecyduję się obsadzić je /MELODIA PRZYSZŁOŚCI - lubicie to określenie hehehe/, to mogę wyciąć duże dziury z zapasem i obsadzić, potem ściągnąć szmatkę, czy od razu przy sadzeniu ściągnąć. Mam obawy aby nie zjechało, ostatnia ulewa mnie przeraziła... Jak praktykujecie przy skarpach?

Pociesze Cie. To nie skarpy lecz skarpeczki.ja mam skarpy bez szmaty.obsadzone irga major i trawami.nic nie spływa.jedynie kora przy bardzo silnym wietrze jest porywana.
Karol99 23:26, 21 sie 2015

Mój sąsiad podobna skarpe ma obsadzona kosodrzewinami i jałowcami płożącymi. Ma tam piasek i nic się nie zsuwa
L00zak 23:28, 21 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Pociesze Cie. To nie skarpy lecz skarpeczki.ja mam skarpy bez szmaty.obsadzone irga major i trawami.nic nie spływa.jedynie kora przy bardzo silnym wietrze jest porywana.

No to super Tylko muszę wziąć pod uwagę, że są świeżo zrobione i rośliny nie będą jeszcze jakiś czas zakorzenione.
Już tu przeszedłem ulewą i widziałem co się dzieje...