Kuklik
10:23, 08 wrz 2015
Jasiu, bardzo się cieszę, że Ci się podobała relacja
Znalazłam opinię Alana Titchmarsha o tym ogrodzie. Zacytuję:
"One of my favourite gardens...a real gem of garden design packed into just an acre."
Tak przy okazji, nie wiem czy wiecie ile to jest 1 akr?
Ja nie wiedziałam
Sprawdziłam i okazało się, że był to obszar, który mógł zostać zaorany przez pług zaprzęgnięty w woły w ciągu jednego dnia. Ciekawa jednostka powierzchni
A tak na nasze to jest ok. 0,4 hektara.
Dla wszystkich tych, którzy dotrwali do końca opowieści o ogrodzie - mały bonus
Towarzystwo Perennial, które opiekuje się ogrodem York Gate, aby zdobyć środki na tę opiekę, wpadło na ciekawy pomysł. Wydano uroczy kalendarz z ... nagimi ogrodnikami
Kalendarz można było nabyć w sklepiku na terenie ogrodu. Pan ze sklepiku powiedział mi, że w ubiegłym roku mieli podobny kalendarz z ogrodniczkami, ale osobiście wolę tegoroczny;
Co Wy myślicie o tym pomyśle?

Znalazłam opinię Alana Titchmarsha o tym ogrodzie. Zacytuję:
"One of my favourite gardens...a real gem of garden design packed into just an acre."
Tak przy okazji, nie wiem czy wiecie ile to jest 1 akr?
Ja nie wiedziałam

Sprawdziłam i okazało się, że był to obszar, który mógł zostać zaorany przez pług zaprzęgnięty w woły w ciągu jednego dnia. Ciekawa jednostka powierzchni

A tak na nasze to jest ok. 0,4 hektara.
Dla wszystkich tych, którzy dotrwali do końca opowieści o ogrodzie - mały bonus

Towarzystwo Perennial, które opiekuje się ogrodem York Gate, aby zdobyć środki na tę opiekę, wpadło na ciekawy pomysł. Wydano uroczy kalendarz z ... nagimi ogrodnikami

Kalendarz można było nabyć w sklepiku na terenie ogrodu. Pan ze sklepiku powiedział mi, że w ubiegłym roku mieli podobny kalendarz z ogrodniczkami, ale osobiście wolę tegoroczny;
Co Wy myślicie o tym pomyśle?