Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

AnnaCh 23:34, 04 mar 2016

A w moim T brak ogrodowych rzeczy
Kasya 23:44, 04 mar 2016

ag_zie napisał(a)

Ja wzięłam dwa jutro jeszcze będę - jak będą jeszcze to wziąć dla Ciebie?
u mnie będzie z nich obwódka ...a tak się zapierałam że u mnie ich nie będzie - to moje pierwsze i zobaczymy czy się pokochamy

podjade chyba po niedzieli i moze dokupie
tulucy 22:54, 05 mar 2016

Widziałam pytanie o zakwas, tzn o przykrywanie - ja zawsze słoik przykrywam zwykłą folią aluminiową, tak obcisnę dookoła gwintu i jest ok.
Jak zrobisz od razu cały litrowy, to od razu przy pierwszym dokarmianiu będziesz miała za dużo towaru. Mnie litrowy słoik starczał na startową porcję ćwierć szklanki wody + ćwierć szklanki mąki. Ale zdarzało się, że kipiało mi to i dzieliłam na dwa słoje.
ag_zie 12:12, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
Widziałam pytanie o zakwas, tzn o przykrywanie - ja zawsze słoik przykrywam zwykłą folią aluminiową, tak obcisnę dookoła gwintu i jest ok.
Jak zrobisz od razu cały litrowy, to od razu przy pierwszym dokarmianiu będziesz miała za dużo towaru. Mnie litrowy słoik starczał na startową porcję ćwierć szklanki wody + ćwierć szklanki mąki. Ale zdarzało się, że kipiało mi to i dzieliłam na dwa słoje.

o dzięki za odpowiedź, ja właśnie starter nastawiłam jeszcze nic się nie dzieje-dziś już dosypałam pierwszą porcję. Zobaczymy kiedy zacznie pracować
A jeszcze mam pytanie czy to może stać na szafce czy musi mieć ciemno? Gdzieś mi się to o uszy obiło - czy to prawda?
ag_zie 12:12, 06 mar 2016

Kasya napisał(a)

podjade chyba po niedzieli i moze dokupie

Kasiu w GK nie było
ag_zie 12:13, 06 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
A w moim T brak ogrodowych rzeczy

Ten koło mnie mały ale na szczęście takie rzeczy są
ag_zie 12:15, 06 mar 2016

Marga napisał(a)
Jeszcze dzień i buksików w sklepie nie będzie, bo fani ogrodowiska wszystkie wykupią

U mnie wczoraj już nie było a chciałam jeszcze dokupić
ag_zie 12:17, 06 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Aga pamiętam to miejsce

Dobrą masz pamięć wydaje mi się że takie połączenie roślin w tym miejscu fajnie wyjdzie - kulkowisko z tawuł, trochę buksików i trawy i oczywiście forsycja
ag_zie 12:18, 06 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
a tak na szybko http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/bukszpan-uprawa-pielegnacja-i-sadzenie-id1155.html

Dzięki Domi
tulucy 12:29, 06 mar 2016

ag_zie napisał(a)

o dzięki za odpowiedź, ja właśnie starter nastawiłam jeszcze nic się nie dzieje-dziś już dosypałam pierwszą porcję. Zobaczymy kiedy zacznie pracować
A jeszcze mam pytanie czy to może stać na szafce czy musi mieć ciemno? Gdzieś mi się to o uszy obiło - czy to prawda?

U mnie stoi zawsze na takiej szafce z boku przy grzejniku, o tym, że ciemno to nie słyszałam, że ciepło koniecznie tak. Dolewkę wody robisz z takiej letniej, wtedy ładnie pracuje.