Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

Marga 12:29, 06 mar 2016

ag_zie napisał(a)

U mnie wczoraj już nie było a chciałam jeszcze dokupić

Podobno to norma. Dziewczyny już dawno mówiły, że rośliny polecane na O. szybko ze sklepów znikają, a i zdarza się że centrum ogrodnicze lub szkółka potrafi podnieść cenę roślinki jeżeli widzi, że raptem zaczęła cieszyć się niespotykaną popularnością.
Danusia kiedyś mówiła, że forum czyta 5% zalogowanych i 95% niezalogowanych
Dlatego żadnych prywatnych rzeczy nie wstawiam.
tulucy 12:34, 06 mar 2016

To jutro po pracy zajrzę do T., mam po drodze na szczęście.
Rok temu kupowałam na Broniszach paletki, po 18 sztuk, 3zł sztuka, takie gęste dość i minimum 15 cm miały. Widać je na zdjęciu na 2 stronie u mnie
sylwia_slomc... 17:34, 06 mar 2016

Ja chciałam ostatnio jeżówki upatrzone zamówić , wybrałam sobie i za dwa dni zamawiam a tu już nie ma......zamówiłam inne , a hot papai i marmelade znowu mieć nie będę Zauważyłam też , że w ogrodniczych coraz częściej pojawiają się rośliny o których piszemyZ nasionami to samo
MirellaB 17:38, 06 mar 2016

Cześć
Makao_J 17:43, 06 mar 2016

Pozdrawiam Aga
ag_zie 20:13, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)

U mnie stoi zawsze na takiej szafce z boku przy grzejniku, o tym, że ciemno to nie słyszałam, że ciepło koniecznie tak. Dolewkę wody robisz z takiej letniej, wtedy ładnie pracuje.

postawiłam na blacie i wodę rano dolałam taką letnią - już widać że zaczęły pracować
A tak się wkręciłam że dziś chleb upiekłam ale na drożdżach smaczny
Najpierw chyba chleb upiekę z tego zakwasu a z następnego pod borówki dam
ag_zie 20:17, 06 mar 2016

Marga napisał(a)

Podobno to norma. Dziewczyny już dawno mówiły, że rośliny polecane na O. szybko ze sklepów znikają, a i zdarza się że centrum ogrodnicze lub szkółka potrafi podnieść cenę roślinki jeżeli widzi, że raptem zaczęła cieszyć się niespotykaną popularnością.
Danusia kiedyś mówiła, że forum czyta 5% zalogowanych i 95% niezalogowanych
Dlatego żadnych prywatnych rzeczy nie wstawiam.

Na O. Poleca się tylko te suuuuper tylko szkoda że żerują na tym!
Hmmm...a to 5%/95% to nie wiedziałam nie wiadomo kto zagląda
Pozdrawiam zalogowanych
ag_zie 20:18, 06 mar 2016

tulucy napisał(a)
To jutro po pracy zajrzę do T., mam po drodze na szczęście.
Rok temu kupowałam na Broniszach paletki, po 18 sztuk, 3zł sztuka, takie gęste dość i minimum 15 cm miały. Widać je na zdjęciu na 2 stronie u mnie

Ja na Broniszach nigdy nie byłam warto tam się wybrać? I co tam mają?
frezja 20:20, 06 mar 2016

ag_zie napisał(a)

postawiłam na blacie i wodę rano dolałam taką letnią - już widać że zaczęły pracować
A tak się wkręciłam że dziś chleb upiekłam ale na drożdżach smaczny
Najpierw chyba chleb upiekę z tego zakwasu a z następnego pod borówki dam

Czytam o chlebusiach na zakwasie..z mojego pierwszego zakwasu upiekłam pyszny i jednocześnie skomplikowany w produkcji Chleb polski.Udał się znakomicie to i nie zraziłam się za pierwszym razem wielu smacznych chlebków życzę i wielu piętek ) takie najbardziej lubię i oczywiście gorące.
ag_zie 20:23, 06 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja chciałam ostatnio jeżówki upatrzone zamówić , wybrałam sobie i za dwa dni zamawiam a tu już nie ma......zamówiłam inne , a hot papai i marmelade znowu mieć nie będę Zauważyłam też , że w ogrodniczych coraz częściej pojawiają się rośliny o których piszemyZ nasionami to samo

Morał z tego taki żeby od razu zamawiać i nie czekać! Sylwio, sprawdzaj co jakiś czas u tego dostawcy może znowu będą - i oby nie droższe!
Ja u siebie mam taki fajny ogrodniczy że jak o coś pytam to jak nie mają to za jakiś czas zaopatrują się w to np nie mieli obornika granulowanego a teraz już mają