Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

ag_zie 09:13, 30 maj 2016

Zana napisał(a)
Uuufff jak ulga z tymi śliwami. Ta pierwsza nieźle daje czadu, druga musi się postarać dogonić siostrę. Goździkowy szał u Ciebie. Co robisz z nimi po przekwitnięciu? Ścinasz do zera, czy tylko kwiaty a liście dalej zdobią?
Jeśli chodzi o goździki to usuwam kwiatki jak przekwitną i zostaje taka włochata kulka bardzo je lubię - dostałam od teściowej
A śliwy idą w górę i tej drugiej będzie ciężko dogonić siostrę różnica jest duża.
frezja 09:48, 30 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Kora częściowo wysypana

Będzie drzewko na środku Agnieszko ?? fajnie wychodzi...prawie juz wyszło
anabuko1 11:46, 30 maj 2016

Podoba mi się ta rabata, .Suuper ci wyszła.!!
Jak człowiekowi coś ładnie wyjdzie, to od razu dostaje skrzydeł, prawda ???
anbu 12:13, 30 maj 2016

Aguś jak ujrzałam Twoje śliwy to aż mi się japa roześmiała Super
ag_zie 14:42, 30 maj 2016

frezja napisał(a)

Będzie drzewko na środku Agnieszko ?? fajnie wychodzi...prawie juz wyszło
Ewo, dalej jest forsycja a później wierzba. Na razie obie zostaną. Obwódka z bukszpanów ma przyrosty a dalej wsadziłam bukszpany i kulki z nich kiedyś będą
Na razie to takie zbiorowisko jest - hortka kupiona przypadkiem inna odmiana niż pozostałe i tawuła kupiona bo fajne kwiatki miała wsadziłam tam stipy które jeszcze zostały i szkoda mi było wywalić i kilka aksamitek Rabata na "bogato" wyszła! : Dalsza część pusta więc będą arbuzy
ag_zie 14:46, 30 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Podoba mi się ta rabata, .Suuper ci wyszła.!!
Jak człowiekowi coś ładnie wyjdzie, to od razu dostaje skrzydeł, prawda ???
Zgadzam się z Tobą Aniu, szczególnie Nigry mnie cieszą! Klon też oczywiście - jest bezproblemowy i piękny
Różanka też czeka w kolejce na korę na razie trawą sypię aby chwastów za dużo nie było Jak kora jest na rabacie to od razu ładniej wszystko wygląda
ag_zie 14:49, 30 maj 2016

anbu napisał(a)
Aguś jak ujrzałam Twoje śliwy to aż mi się japa roześmiała Super
Aniu mi też! I nawet już te listki z kuchni widać to znaczy ja widzę! eM jeszcze nie
frezja 15:44, 30 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Ewo, dalej jest forsycja a później wierzba. Na razie obie zostaną. Obwódka z bukszpanów ma przyrosty a dalej wsadziłam bukszpany i kulki z nich kiedyś będą
Na razie to takie zbiorowisko jest - hortka kupiona przypadkiem inna odmiana niż pozostałe i tawuła kupiona bo fajne kwiatki miała wsadziłam tam stipy które jeszcze zostały i szkoda mi było wywalić i kilka aksamitek Rabata na "bogato" wyszła! : Dalsza część pusta więc będą arbuzy

Czas pokaże, nie ma co się spieszyć arbuzy miałam też kiedyś. U mnie też ciągle się dzieje..przesadzam i kombinuję. Dzisiaj podczas obchodu ogrodu dojrzałam u siebie dorodne sadzonki miskanta ML..jak się cieszę i dziw, że wcześniej nie widziałam.
Jeżeli o hortki chodzi to u mnie też mieszane odmiany i dodatkowo wychodzą pomyłki handlowców..także ten rok na obserwacje..."Co do czego pasuje" - jak w układance logicznej dla przedszkolaka
Tawuły bardzo lubię od jakiegoś czasu...można ciąć na różne sposoby i dają kolor na rabacie.
ag_zie 20:47, 30 maj 2016

Mam pytanie - czy gnojówka z pokrzyw może być polana pod śliwy Nigry?
AnnaCh 23:25, 30 maj 2016

Aga, fajnie wyszła ta rabatka z korą, zawijasek buksikowy mi się podoba
I ja bardzo lubię aksamitki, takie wdzięczne są i robią dobrą robotę, bo zaraz będą olbrzymie i zapełnią rabatę