Aga ale po co te cisy? Na zielonym tle tuj będziesz miała zielone graccki i pomiędzy zielone cisy? To one się wszystkie zleją chyba w tej zieloności? Albo ja coś nie halo dzisiaj myślę może
ja z planowaniem to kiepska jestem bo nie mam wyobrażenia jak te rośliny będą koło siebie wyglądały i dlatego proszę o głosy czy takie połączenie będzie ok
Kwestia tylko jakie odmiany i czy to mi się zmieści (rabata została przekopana dalej w stronę klona i jakieś 1,5m).
Mam plan przekopać do końca (do furtki) i tam gdzie nie będę teraz sadziła wysypię skoszoną trawą - będzie czekać na rośliny i pomysł Najgorsze to pielenie! Ale widły cudowny wynalazek!!!
Derenie będą koło klona i tam już nie chciałabym wyższego wsadzać tylko dodatki do dereni. ale wszystko się może zmienić....najpierw gracki!
Ja nie umiem planować z góry jakąś dużą przestrzeń bo później coś innego bym chciała albo inną roślinę kupię bo ładna jest tak jak z tymi miskantami
Hakonechloa bardzo mi się podoba i to jest bardzo ciekawa propozycja
Żurawki - a jaka odmiana na słońce? Ktoś zna?
Berberysy - podobają mi się i pewnie będą te
Tawuły też bym chciała ale nie wiem czy nie za dużo?
Od tujek, gracki posadzę 1,2m czy dalej?
A berberysy od grackow?
Gracki co metr wystarczy? Chciałabym aby było widać ich kształt, aby nie tworzyły zwartej ściany.
pytanie za 10punktów - czy chcesz to w formie mijanki zrobić (naprzemiennie, czy grupami - Derenie, gracki, kolumnowe berberysy (pomimo pozorów one się rozrastaja i są kolumniszaczami)