Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

ag_zie 22:12, 05 lip 2016

Zana napisał(a)
Aga ale po co te cisy? Na zielonym tle tuj będziesz miała zielone graccki i pomiędzy zielone cisy? To one się wszystkie zleją chyba w tej zieloności? Albo ja coś nie halo dzisiaj myślę może

Dobrze myślisz dzięki
Toszka 22:20, 05 lip 2016

to w takim razie sadź w kolejności:
Derenie w hakonechloa tak

bordowe berberysy a w stopach mogą być tawuły, albo zimozielone Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' (cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea'). Równie dobrze może wylewać się hakonechloa, albo popatrz u Jagody

i dalej Gracki a w stopach żurawki lub berberyski (aby uzyskać wyraźną bordową plamę.

Weź kredki i narysuj to sobie z uąyciem kolorów, to zobaczysz co ci będzie bardziej w duszy grać
ag_zie 22:28, 05 lip 2016

Toszka napisał(a)
to w takim razie sadź w kolejności:
Derenie w hakonechloa tak

bordowe berberysy a w stopach mogą być tawuły, albo zimozielone Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea' (cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea'). Równie dobrze może wylewać się hakonechloa, albo popatrz u Jagody

i dalej Gracki a w stopach żurawki lub berberyski (aby uzyskać wyraźną bordową plamę.

Weź kredki i narysuj to sobie z uąyciem kolorów, to zobaczysz co ci będzie bardziej w duszy grać

Kiepska z rysunku jestem ale idę po kredki
ale muszę przyznać że już mi się podoba....
kasja83 22:29, 05 lip 2016

Zana napisał(a)
Aga, widzę że u Ciebie burza mózgów. Ja Ci dzisiaj nic nie doradzę, głowa mi nie pracuje po pracy.

Hej-ja też wpadłam poczytać w jaką stronę burza zmierza
jolanka 22:49, 05 lip 2016

To ja tez "posłucham". Niedlugo będę potrzebowała pomocy Grujecznika posadziłam i nie wiem co dalej

Ale zanosi się, że fajnie bedziesz miala
ag_zie 22:56, 05 lip 2016

Toszka a co ile Gracka sadzić?
i ile od Serba?
MirellaB 23:44, 05 lip 2016

Hakone nie jest zimozielona, więc zimą nie będziesz miała efektu przy dereniach tak jak w inspiracji.
Toszka 23:58, 05 lip 2016

Hakone nie jest zimozielona, ale liście trzyma aż do ścięcia. Wcześnie startuje, bo już w kwietniu.
anbu 08:05, 06 lip 2016

Ale burza mózgów
Toszka 12:30, 06 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Hakone nie jest zimozielona, więc zimą nie będziesz miała efektu przy dereniach tak jak w inspiracji.

Jeszcze dodam więcej - na fotce nie ma hakone, to jakich carex, a może tatarak. Fotka jest inspiracją, nie ściągą Chodzi o wyobrażenie=zobrazowanie sobie efektu. Dlatego zapodałam inspirację