Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

ag_zie 14:55, 20 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Chyba zależy od tego jaką odmianę kupisz u Milki widziałam ostatnio ogromne żeby się nie spinać lepiej chyba będzie przed berberysami
W jakim kolorze będą berberysy?

Kamilo, berberysy będą kolumnowe czerwone - a jakie to się zdecyduję w szkółce jak zestawię z tawułami. A z tymi jeżówkami to macie rację, aby było bez stresu to będą przed berberysami
ag_zie 15:08, 20 lip 2016

Pytanie za 100 pkt - co dolega hortensją? Takie listki pojawiają się od dołu więc to raczej nie od słońca...

Zana 16:08, 20 lip 2016

Aga, a derenie stamtąd przeniosłaś? Już nie będzie trójkąta z dereni?

Coś mi w tym układzie nie pasuje, ale jeszcze nie wiem co. W domu popatrzę dogłębniej, jeśli nie masz nic naprzeciw.
kamila66 17:08, 20 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Dosadzę dwie tuje do furtki i po lekkim łuku będą berberysy kolumnowe, później tawuły golden princess w dwóch rzędach i wcisnę tam kilka rozchodników (bo za klonem są rozchodniki z rozplenicą). Między tuje a berberysy (w ten brzuszek) będą jeżówki.
Klon od siatki ma 3,5m a od kostki do gracka jest 4,2m. Słońce non stop.

Aga ta rabata jest przy samym wjeździe, będziesz patrzeć na nią cały rok, nie myślisz o tym aby dodać coś zimozielonego w tych niższych rzędach
olga80 15:21, 21 lip 2016

Aga a może wzdłuż podjazdu na nowej rabacie dać danice ? wtedy byłoby coś zimozielonego
ziele 19:13, 21 lip 2016

Te linie nasadzeń jakoś mi nie pasują. Nie wolisz tak? Po czerwonych liniach? Nie chodzi mi o konkretne rośliny tylko te linie dla mnie zgrzytają. Proponowałabym nasadzenia po czerwonych liniach.
kasja83 21:57, 21 lip 2016

Hop hop. Wybacz, że dopiero teraz wpadam, ale roboty mam kupę. Ciężko siąść do kompa. Widzę, że planujesz na całego
Zana 22:34, 21 lip 2016

ziele napisał(a)
Te linie nasadzeń jakoś mi nie pasują. Nie wolisz tak? Po czerwonych liniach? Nie chodzi mi o konkretne rośliny tylko te linie dla mnie zgrzytają. Proponowałabym nasadzenia po czerwonych liniach.

Dokładnie o tym samym myślałam
jolanka 23:06, 21 lip 2016

Ja bym dała zimozielone jakieś bo zimą tylko badylki będziesz miala. A dlaczego berberysy takim "odwrotnym łukiem? dziewczyny maja rację - czerwona linia lepsza
Jakie chcesz derenie? Hakone nie zginie jak się rozlożą? - Niektóre potrafią Jaki kolor jeżówek i rozchodników - coby nie za duzo i wyszlo barw

Myśl, myśl, niedługo ja będę tworzyć
kamila66 23:18, 21 lip 2016

Sama wiem jaki narożnik potrafi być trudny.
Przy furtce mam też dwa fronty rabaty, posadziłam rośliny prosto do płotu,
a w rogu ogrodu mam tak jak idzie czerwona linia.
coś takiego przy furtce