Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

ag_zie 09:54, 04 sie 2016

anna_rawska napisał(a)
Ij zazdroszczę arbuza !!! Ale niech rośnie.
Dziękuję i witam!
ag_zie 10:00, 04 sie 2016

Mirka napisał(a)
Witam Podobno u nas arbuzy nie rosną a u ciebie taki okaz Siałaś wprost do gruntu?
Siałam do doniczek a później w grunt. Siałam też dynie ale marnie rosną
ag_zie 10:08, 04 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Aga tyle zdjęć mi się podoba, że żadnego nie zacytuję, ale.....: rabata będzie super jak dojdzie kora i roślinki podrosną - już teraz fajnie się zapowiada, pomocnik skradł moje serce, arbuz niesamowity, aksamitki ze stipą wyglądają ekstra
Mirellko, wiem że z korą będzie fajnie ale najpierw muszę dokupić linię kroplującą a fundusze małe więc na razie będzie tak jak teraz najważniejsze że już rośnie.
Aksamitki teraz są fajne ale jak zrobi się zimno to pustki się zrobią...
ag_zie 10:10, 04 sie 2016

kamila66 napisał(a)
Na pierwszej mojej stronie mam melona jedliśmy je kiedy pięknie słodko pachniały
Pomocnik pierwsza klasa
Melona...wow! To one u nas rosną? Mniam!
ag_zie 10:13, 04 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Ale masz śmierdziuchowe łany!Mój tata w tym roku też zaszalał ze śmierdziuchami-z własnej hodowli wysadził z 300 sztuk.
Oj zaszalałam ale muszę się przyznać że je polubiłam teraz i chyba w przyszłym roku ja też sobie posieję
ag_zie 10:22, 04 sie 2016

hindsight napisał(a)
Aga, śledzę od kilku dni ten wątek, przyszłam od Ewy

Co z tą rabatą? Obsadzona już? Jeśli nie, to powiem ci, co ja robię na piaszczystych miejscach, bo też takie mam. Kupuję najtańszy żwirek bentonitowy dla kota (po 4 zł można w supermarketach dostać 5 l) i torf. Mieszam z piachem dosc głęboko. Bentonit to glina, wchłania i trzyma wodę. Niestety sporo go potrzeba, jesli masz takie miejsca jak ja, gdzie był piach po budowie. Ale możesz tak dołki zszykować, powinny być jednak dość szerokie, bo korzenie się rozrosną.

Nie wiem, czy pół metra na cyprysiki wystarczy, pewnie za kilka lat będziesz przesadzać

Aaaa, bo jeszcze o tym dereniu. Udało ci się go znaleźć? Jesli wybierasz się na wystawę https://www.ogrodowisko.pl/watek/7002-targi-zielen-to-zycie-2016?page=3#post_1 to mogę ci przywieźć patyki do ukorzenienia.

Witaj Dominiko! Fajnie że zajrzałaś do mnie i dzięki za radę ze żwirkiem - rośliny już są posadzone ale będzie potrzebna na przyszłość. U mnie to miejscami na głębokości szpadla jest glina raz glina raz piach.....
A na targach to jeszcze nie wiem czy będę ...zobaczymy bliżej września
Cyprysiki to filifera nana więc mam nadzieję że 70 cm im wystarczy - bo tak wsadziłam
hindsight 10:25, 04 sie 2016

Co 70 cm, moim zdaniem, będzie idealnie
ag_zie 10:35, 04 sie 2016

Marga napisał(a)
Trójkątna bardzo ładnie wyszła Widziałam planowania, ale nie miałam żadnego pomysłu , to się odzywałam.
Ale masz super arbuza! Nie wiedziałam, że w Polsce sie udaje Za rok sama spróbuję.
Pomocnika masz pierwsza klasa Zawsze to przyjemniej jak ktoś Ci pomoże. Moi wczoraj wzieli puste doniczki do piaskownicy i chwasty w nie ponasadzali
Macham
haha! Mój starszy to na rabaty chwasty sadzi - ja wyrywam a on je znowu sadzi...
Arbuza na słońcu posadź bo te co w cieniu mam to marne.
Trójkątna - dobra nazwa
ag_zie 10:45, 04 sie 2016

iwka napisał(a)
Aga czekam na kuriera, dzisiaj wyjdzie. Tylko się pakowaniem nie przestrasz, bo pudełka nie miałam żadnego pogoda dobra to może nic im się nie stanie i dojdą w całości Zapakowałam Ci 10 sztuk, ale w trzy kupki zbite. Zresztą posadzisz jak zechcesz, możesz podzielić jeszcze, albo zrobić od razu większe kępy

Właśnie u teścia kompost zamówiłam będę miała co robić!
ag_zie 10:48, 04 sie 2016

hindsight napisał(a)
Co 70 cm, moim zdaniem, będzie idealnie
mam nadzieję bo krzewów nie chciałabym przesadzać.