Świetne zakupy, ja chyba nie mogę na razie jednak sadzić traw, bo mi się tyle sieje zza płotu, że muszę pryskać na jednoliścienne teraz jeszcze nie, bo ciągle coś wyrasta. Prysnę jesienią, bo już nie mam siły wyrywać.
Uwielbiam te zwykłe jeżówki, a mam tylko jedną, młodziutką. Zbiorę nasiona i wysieję wiosną.
Dominiko u mnie też chwastów zza płotu dużo ale trawy już polubiłam na rabatach i nie zrezygnuję. Martwi mnie tylko to aby zimę przetrwały bo po tej zimie to czytałam że kiepsko z nimi... Moje zeszłoroczne rozplenice i seslerie mają się dobrze
A jeżówki wysiewałam w lutym ale podczas mojej nieobecności w domu, mój eM je ususzył.... a szkoda bo siewki były już spore i tak z 40 sztuk :/
Widzę, że po wielkiej "burzy mózgów" rabata narożna powstała. Fajnie wygląda. Mnie się wydaje, że cyprysiki posadziłaś ok. Teraz tylko czekać, aż się wszystko porozrasta. Przeuroczy Twój pomocnik no i jaki pomocny. Nigry prą w górę, jupiii
Aga ja derenia ukorzeniałam na jesieni ze sztobra .Możesz spróbować zakopać w cieniste miejsce i czekać do wiosny.Teraz mozesz jeszcze ukorzenić z sadzonki zielnej .Wiesz jak?Jeśli nie to fotkę ci wstawię u siebie wieczorem