Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

Mirka 17:23, 02 sie 2016

ag_zie napisał(a)
jestem ciekawa czy będzie słodki - w tym roku mamy pierwszy raz takie smakołyki i jeszcze nie wiem kiedy je zrywać.....
Witam Podobno u nas arbuzy nie rosną a u ciebie taki okaz Siałaś wprost do gruntu?
MirellaB 17:24, 02 sie 2016

Aga tyle zdjęć mi się podoba, że żadnego nie zacytuję, ale.....: rabata będzie super jak dojdzie kora i roślinki podrosną - już teraz fajnie się zapowiada, pomocnik skradł moje serce, arbuz niesamowity, aksamitki ze stipą wyglądają ekstra
kamila66 17:56, 02 sie 2016

Na pierwszej mojej stronie mam melona jedliśmy je kiedy pięknie słodko pachniały
Pomocnik pierwsza klasa
kasja83 21:28, 02 sie 2016

ag_zie napisał(a)
I stipa uwielbiam ją

Ale masz śmierdziuchowe łany!Mój tata w tym roku też zaszalał ze śmierdziuchami-z własnej hodowli wysadził z 300 sztuk.
hindsight 07:14, 04 sie 2016

Aga, śledzę od kilku dni ten wątek, przyszłam od Ewy

Co z tą rabatą? Obsadzona już? Jeśli nie, to powiem ci, co ja robię na piaszczystych miejscach, bo też takie mam. Kupuję najtańszy żwirek bentonitowy dla kota (po 4 zł można w supermarketach dostać 5 l) i torf. Mieszam z piachem dosc głęboko. Bentonit to glina, wchłania i trzyma wodę. Niestety sporo go potrzeba, jesli masz takie miejsca jak ja, gdzie był piach po budowie. Ale możesz tak dołki zszykować, powinny być jednak dość szerokie, bo korzenie się rozrosną.

Nie wiem, czy pół metra na cyprysiki wystarczy, pewnie za kilka lat będziesz przesadzać

Aaaa, bo jeszcze o tym dereniu. Udało ci się go znaleźć? Jesli wybierasz się na wystawę https://www.ogrodowisko.pl/watek/7002-targi-zielen-to-zycie-2016?page=3#post_1 to mogę ci przywieźć patyki do ukorzenienia.
Marga 09:17, 04 sie 2016

Trójkątna bardzo ładnie wyszła Widziałam planowania, ale nie miałam żadnego pomysłu , to się odzywałam.
Ale masz super arbuza! Nie wiedziałam, że w Polsce sie udaje Za rok sama spróbuję.
Pomocnika masz pierwsza klasa Zawsze to przyjemniej jak ktoś Ci pomoże. Moi wczoraj wzieli puste doniczki do piaskownicy i chwasty w nie ponasadzali
Macham
ag_zie 09:37, 04 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Ależ Ci się aksamitki rozrosły Szok.

A arbuz mnie zaskoczył. Nigdy nie widziałam rosnącego arbuza. Słyszałam że tak rosną ale naocznie nigdy nie widziałam.
Aksamitki mnie zaskoczyły a tak dobrze rosną bo w kompost były wsadzone
A arbuza miałam w zeszłym roku. Po zjedzeniu arbuza syn pestki zakopał w ogródku. Po pewnym czasie arbuzy wyrosły ale owoców się nie doczekaliśmy. Więc w tym roku posiałam do doniczek wcześniej i takie rezultaty są Michał wszystkim pokazuje arbuza i nie może się doczekać konsumpcji
ag_zie 09:42, 04 sie 2016

olga80 napisał(a)
Pooglądałam inspiracje z rozchodnikami szczena opada jak pięknie to wygląda

arbuza zazdraszczczam jaki wielki i aż ślinka lecie na takiego słodziaka
stipa u Ciebie też dorodna
o tak! Rozchodniki miałam wcześniej ale po zobaczeniu tej rabaty pokochałam je i teraz też taką mam. Małą ale cieszy
Arbuz teraz rośnie jak szalony bo deszcz często pada.
iwka 09:42, 04 sie 2016

Aga czekam na kuriera, dzisiaj wyjdzie. Tylko się pakowaniem nie przestrasz, bo pudełka nie miałam żadnego pogoda dobra to może nic im się nie stanie i dojdą w całości Zapakowałam Ci 10 sztuk, ale w trzy kupki zbite. Zresztą posadzisz jak zechcesz, możesz podzielić jeszcze, albo zrobić od razu większe kępy
ag_zie 09:44, 04 sie 2016

Atena napisał(a)
Witaj Agnieszko,
no nie mogę troszkę mnie nie było a tu tyle się dzieje i takie zmiany
Ale mam do nadrobienia.
Też kocham się w sitpie chyba z wzajemnością bo rozsiewa się na wszelkie możliwe pobliskie rabaty
Pozdrawiam wakacyjnie
Witaj po przerwie zaraz do Cię wpadnę aby zobaczyć co się zmieniło