Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

malgorzata_s... 12:50, 09 lip 2019

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, u Ciebie co zdjęcie to piękniejszy ogród Cudnie wyglądają u Ciebie te róże z lawendą. Też tak chciałam zrobić, ale u mnie lawenda się uparła i nie chce rosnąć. Jeżówki co roku muszę kupować nowe, bo giną po zimie. Pysznogłówka w ubiegłym roku opanowała całą rabatę bylinową, a w tym roku nie mam żadnej - a dzieliłam i podarowałam innym ogrodnikom!

Za to róże i hortensje rosną u mnie niezawodnie

U Ciebie susza, a u mnie trzeci dzień pada non stop.

Ewuś to posyłaj ten deszcz U mnie nie pamiętam kiedy padało. Trawnika praktycznie nie ma a reszta ledwo dycha. Deszcz tygodniowy potrzebny.
Kindzia 18:53, 09 lip 2019

Dobrze, że chociaż chłodno... I upałów nie widać

P.S. Nie stresuj się Małgoś, buziaczki wielkie
malgorzata_s... 19:44, 09 lip 2019

Kindzia napisał(a)
Dobrze, że chociaż chłodno... I upałów nie widać

P.S. Nie stresuj się Małgoś, buziaczki wielkie

Wiesz że Cię kofam nie??
zszywka 14:24, 10 lip 2019

Rośliny super się trzymają u Ciebie, ja się poddałam dawno z trawnikiem. Cały wysuszony, jedynie krawędzie gdzie spada trochę wody przy podlewaniu rabat jest zielony paseczek.. Teraz gdy dostałam rachunek za wodę to się troszkę wystraszyłam ale większość to tegoroczne nasadzenia, szkoda by było gdyby uschły... U mnie dziś kropi, mogło by padać do jutra

paradas 14:37, 10 lip 2019

Ah te hortensje ogrodowe Możesz jakoś określić na jakiej wysokości jest najwyższy kwiatostan? Wyglądają na ogromne!
W tych latarenkach masz świeczki czy jakaś elektryczność się ciągnie?
Pięknie!
malgorzata_s... 16:34, 10 lip 2019

zszywka napisał(a)
Rośliny super się trzymają u Ciebie, ja się poddałam dawno z trawnikiem. Cały wysuszony, jedynie krawędzie gdzie spada trochę wody przy podlewaniu rabat jest zielony paseczek.. Teraz gdy dostałam rachunek za wodę to się troszkę wystraszyłam ale większość to tegoroczne nasadzenia, szkoda by było gdyby uschły... U mnie dziś kropi, mogło by padać do jutra

O cześć Patrycjo Susza masakra ale masz rację tegoroczne nasadzenia trzeba ratować. Ja mam niewiele nowych i podlewam deszczówką gromadzoną w starych szambach ale latam z konewką. Chmurzy się ale ani kropelka nie spada
malgorzata_s... 16:37, 10 lip 2019

paradas napisał(a)
Ah te hortensje ogrodowe Możesz jakoś określić na jakiej wysokości jest najwyższy kwiatostan? Wyglądają na ogromne!
W tych latarenkach masz świeczki czy jakaś elektryczność się ciągnie?
Pięknie!

Najwyższe kwiaty ogrodówek są na wysokości 160 cm. Tylko że to ogrodowki które mają około 40 lat. Jeszcze babcia męża je sadziła
Mąż zrobił w nich światełka elektryczne. świecą od spodu a u góry można dać świece albo ledy na baterie. Chodziło o oświetlenie roślin od góry a nie znalazłam w sklepie nic fajnego.
Urszulla 21:31, 10 lip 2019

Ciekawa jestem mojego najbliższego rachunku za wodę
sylwia_slomc... 22:43, 10 lip 2019

Gosiaczku ogród cudo, suszy wbrew temu co piszesz nie widać, rosliny pięknie zakwitają
Przyjechaliby na pewno, przecież byłoby porównanie jak pasja ogrodnika zmienia świat
malgorzata_s... 11:13, 11 lip 2019

Urszulla napisał(a)
Ciekawa jestem mojego najbliższego rachunku za wodę

Ula no pewno niski nie będzie ale przeliczając na rośliny zbilansuje się