Witaj, na zdjęciu cudo, możesz kopię zrobić, ale jest jedno ale
Co jak cebulowe przekwitną? zostaną zasychające brzydkie liście i reszta roku bez koloru, trzeba by dosadzić bylin , które zasłoniły by te liście potem, dały kolor i odciągały uwagę od tego co fee będzie. Cebulowe niedługo cieszą oko, a jest jeszcze daleko do następnej wiosny.
Piszesz, ze zdjełaś już kamienie, mnie się akurat podobało i zmieniłabym tylko nasadzenia na bardziej skalne- czyli typowo do skalniaka, można dobrać tak by kwitło cały rok. Polecam wątek Irenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2776#post_6
poszukaj w tym wątku tylko nie pamiętam czy przypadkiem nie w części pierwszej -ma zrobiony skalniak właśnie podwyższony w kamiennych ramach podobnie jak u ciebie, a ślicznie obsadzony. Trzymam kciuki i zastanów się jaki charakter ogrodu chcesz mieć, zanim zaczniesz cokolwiek, żeby 10 razy potem nie musieć poprawiać. Też jestem na początku drogi ogrodowej więc kibicuję
Witam!Własnie teraz jesienią chcę posadzić te cebulowe żeby wiosną było ładnie potem cebulki wykopie i zacznę sadzić rośliny wieloletnie ale muszę to wszystko przemyśleć. Tobie też życzę powodzenia
Witam serdecznie! Co za niespodzianką Droga Danusiu szmatę spróbuję jakoś wyciąć chociaż rozanecznik ma się świetnie kwitnie co roku i zachwyca wszystkich. Pozdrawiam