Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 10:25, 06 lut 2016

i jeszcze pytanie o towarzystwo, nawiazując do skarp byłaby kocimietka, przetacznik i stipy.
a jak wyzsza trawa pasowałaby w plecy? najwyzsza róza rosnie na 1-1,5m
wyleczyłam sie juz z prosa i miskanta bo pózno startują
Juzia 10:39, 06 lut 2016

Trzcinnik, stipa brachytricha, rozplenica...
anna_t 10:49, 06 lut 2016

stipe i rozplenice hameln bedę wysiewać to mi pasi a trzcinnik to który?jak bądź który mi sie spodoba?
Anda 11:59, 06 lut 2016

Trzcinnik mam Overdam, ale dopiero od wiosny. Bardzo ładny. Stał całą zimę na baczność. U Malkul widziałam trzcinnika Karl Foerster. Piękny jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Filemon24 12:11, 06 lut 2016

Pashmine ogólnie bardzo polecają, nie dość, że piękna to i zdrowa
pozostałych dam nie znam
ale ogólnie róże to żadna wiedza tajemna i nie ma to jak nauka na własnych błędach. W dodatku u każdego różnie róże rosną.
Moja ulubiona róża z ogrodu została zakupiona w markecie za 4 zł nie choruje i jest śliczna .....tylko że nawet najbardziej różano- zakręceni nie potrafią jej zidentyfikować. Szkoda bo chciałabym kilka sztuk tej róży.
anna_t 15:15, 06 lut 2016

Ewa a myślisz ze taki sztywniak jak trzcinnik Kf pasowałby jako plecy do róż?
Anita pamiętam tą twoja biała piękność, szkoda ze etykietki sobie nie zostawiłaś, zawsze chociaż szkółka jest wpisana. a wiesz ze pashmina jest jednak niedostępna?
Filemon24 17:00, 06 lut 2016

No właśnie...a ja teraz żałuje, że nie zamówiłam
kasia_w 17:10, 06 lut 2016

anna_t napisał(a)
i jeszcze pytanie o towarzystwo, nawiazując do skarp byłaby kocimietka, przetacznik i stipy.
a jak wyzsza trawa pasowałaby w plecy? najwyzsza róza rosnie na 1-1,5m
wyleczyłam sie juz z prosa i miskanta bo pózno startują

Szkoda
proso jest piękne, zwłaszcza czerwone. Startuje dość późno, ale nie jest tak źle, na początku wygląda jak jakaś niższa trawa. Osobiście żałuję, że nie jest popularne na forum. Sama mam zielone, jesienią dokupiłam red cloud. Wg mnie to niezwykła trawa

Kocimiętka, z tego co pamiętam, bardzo się rozrasta- Ensata ją znielubiła, a miała dużo

anna_t 19:04, 06 lut 2016

mi też się proso podoba zwłaszcza squaw ale chciałabym żeby szybko sie na tej rabacie coś działo. i tak mysle dodac jakies zimozielone bo smutno bedzie. chyba danice z przedogórdka tam wrzucę
Anda 19:09, 06 lut 2016

Wg mnie trzcinnik by pasował do róż. Ale gdzie Ty go chcesz dać? W plecy, czyli tak zaraz przy tarasie na górze?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies