Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

kamila66 11:08, 16 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Kamiś tak tylko sobie narysowałam i pokolorowałam ale to absolutnie nie był plan do realizacji. Zbyt "abstrakcyjny". To miało tylko puścić wodze fantazji by ruszyć w jakimś kierunku

Od czegoś trzeba zacząć Poszłaś w dobrym kierunku ale środek Ci się trochę rozjechał gdyby stworzył jakąś całość 5 lub 6- kąt mogłoby być ciekawie
Propozycja nr 1 pasuje bardzo do tych prostych linii rabat
Makao_J 11:11, 16 lut 2016

Do prostych tak ale Ania pokazywała ostatnio te boczne rabaty schodkowe i dlatego już nie wiem.
anna_t 11:24, 16 lut 2016

Ania podobaja mi się te twoje wodze fantazji
moje pytania dotyczyły rys.2
wyszły 2 warianty albo rys 1 i wtedy rabaty proste lub rys 2 i rabaty schodkowe, dobrze myslę?
Makao_J 11:28, 16 lut 2016

No chyba tak byłoby lepiej.
Ale przyznam się że ja nie lubię nudy i rys 2 bardziej mi się podoba. Skoro rys 2 jest na tapecie to wkleję pomysł na tę altanę z bocznym wejściem (tylko znajdę).

Róż nakupowałaś sporo. Na ścianę altany to myślę 2 wystarczą. Resztę trzeba by gdzieś ulokować aby się wszystko kleiło.
jazzy 11:44, 16 lut 2016

A ja przywołuję:

Rys.3

Ta koncepcja ścieżki i rabat przy niej najbardziej mi się podoba, jedynie altanę przesunęłabym w lewo. Tzn. robimy odbicie lustrzane altany i wtedy róże pnące są po lewo, a wejście do altany po prawo
Jeśli to w ogóle zrozumiałe co piszę Jeśli nie, to spróbuje narysować
Masz duży ogród i wciskanie altany w sam górny róg chyba nie jest dobrym pomysłem. Sorki jeśli namieszałam
Makao_J 11:56, 16 lut 2016

Pomysł altany z wejściem z boku wziął się z tego zdjęcia. Trochę musiałam zmienić otoczenie ale mniej więcej o taką ścianę pnących róż mi chodzi.
Wtedy masz altanę ukrytą tylko róże widać i one będą tak jakby częściowym tłem do rabaty.
anna_t 13:30, 16 lut 2016

jazzy napisał(a)
A ja przywołuję:

Rys.3

Ta koncepcja ścieżki i rabat przy niej najbardziej mi się podoba, jedynie altanę przesunęłabym w lewo. Tzn. robimy odbicie lustrzane altany i wtedy róże pnące są po lewo, a wejście do altany po prawo
Jeśli to w ogóle zrozumiałe co piszę Jeśli nie, to spróbuje narysować
Masz duży ogród i wciskanie altany w sam górny róg chyba nie jest dobrym pomysłem. Sorki jeśli namieszałam

ja Cię rozumiem wyszło by cos takiego
wersja 4

moje pytania:
1. lewy gorny róg, gdzie znaki zapytania. to by musiałobyc na szerokosc rabaty ponizej, tak w rogu bedzie tam cos widoczne?
2. wielki prostokat po prawo od altany i jednoczesnie centralnie na wprost okien salonu. to musałoby byc naprawde zajebiscie obsadzone, czy podołam :/ ale przedewszystkim czy ta rabata powinna byc na szerokosc altany 5m głęboka?
3. czy wejście zrobić jednak jak w wersji 2 Ani, z prawej strony i wtedy ta prawa rabata głebokość 3m?
wersja 5
anna_t 13:37, 16 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Pomysł altany z wejściem z boku wziął się z tego zdjęcia. Trochę musiałam zmienić otoczenie ale mniej więcej o taką ścianę pnących róż mi chodzi.
Wtedy masz altanę ukrytą tylko róże widać i one będą tak jakby częściowym tłem do rabaty.

średnio mi się widzi to u mnie, pierwotny plan byl na 3 sciany w różach i dlatego tyle ich mam jednak 15szt za to ta wersja z wejsciem z boku mi coraz bardziej gra tylko odsunąć altane od rogu żebym mogłą róże posadzić też na lewej ścianie
Makao_J 13:37, 16 lut 2016

Ja pierdykam ale się narobiło.
Tylko namieszałam z tymi rysunkami.
Za dużo opcji i coraz więcej pytań.
anna_t 13:38, 16 lut 2016

właśnie dobrzę, strasznie mi pomagasz, otwierasz umysł