Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

kasja83 12:53, 19 lut 2016

Filemon dziewczyny odsyłają do Siebie w temacie hortensji, które polubiłby półcień.Co polecasz?
anna_t 12:57, 19 lut 2016

AgataP napisał(a)
Witam u koleżanki z łódzkiego
Widzę jesteś na dobrej drodze do pięknego ogrodu. Dobrze, że tu trafiłyśmy tyle osób pomocnym i z zupełnie nowym spojrzeniem na nasze poczynania.
Wybierasz drzewka - na czym stanęło? Ja też kilka zamierzam jeszcze wprowadzić do ogrodu, choć u mnie ci ich dostatek, a za siatką to już mnogości
Ja zastanawiam się nad grujecznikiem

cześć Agata w fajnej miejscowości mieszkasz
zaraz lecę do Ciebie czytać
powiem Ci ze do tej pory miałam pewna listę pewniaków jesli chodzi o drzewa, ale teraz dziewczyny podsunęły mi kolejne perełki i chyba zacznę planować krajobraz za ogrodzeniem bo ogród nie z gumy niestety
anna_t 13:02, 19 lut 2016

jazzy napisał(a)

Z tego co się orientuję, to brzozy już mają swoją miejscówkę, czyż nie? Na prawo od altany?

zgadza się, wcześniej miały byc przy tarasie..
ty też jesteś taka niezdecydowana?
będziesz na Gardenii?
anna_t 13:04, 19 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
mi i tak najbardziej podoba się catalpa nana tylko cena mi się nie podoba może kiedyś jak się nasilę hortensjami

no jak ty takie okazy hortek sobie fundujesz to potem odrazu 5m katalpę sobie strzelisz
i znów mnie będziesz drażnić......
;p
anna_t 13:06, 19 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Gorzej chyba jest z tymi złotymi odmianami. Mam nadzieję że z tym czerwonym nie będzie tak źle bo on będzie u mnie na pewno i mam nadzieję że na długo.

a jaki duży planujesz kupić?jak on cenowo wychodzi? bo ten judaszowiec jaki piękny taki drogi..
anna_t 13:11, 19 lut 2016

Kasya napisał(a)

Tak tak, oczywiście ... I nie zapominaj o jarzębinkach ktore tez są piękne ze swoimi koralikami
A glog paul scarket ? A jablonka royality albo wisnia kiku-shidare-zakura ?
Ale przy tarasie dałabym brzozy azurowe

dobra zaczęłam standardowo od wuja googla i jak zobaczyłam głóg to przestałam resztę sprawdzać, jesteś małpa
muszę sie opanować i powtarzać sobie jak mantre: jestem silna, mam małą działkę, dwójkę dzieci na utrzymaniu, permanentnie nie mam sie w co ubrać - nie będę oglądać więcej drzew!

Makao_J 13:11, 19 lut 2016

Chciałabym na wysokości ok 170 ale nie wiem jak cenowo. Widziałam kiedyś klona tej wysokości u nas w CO i kosztował coś koło 90 zł. Więc myślę że cena nie wygórowana
anna_t 13:16, 19 lut 2016

całkiem przystępna, czyli klony tańsze
a orientujesz sie jak one startują?czy śpiochy są czy raczej nie?
Makao_J 13:31, 19 lut 2016

Miałam kiedyś palmowego (niestety nie przetrwał u mnie) ale startował raczej normalnie. Tak jak wszystkie rośliny. Nie zauważyłam żeby był jakiś opóźniony tak jak buki, derenie czy perukowce. Czyli pewnie kwiecień - maj.
Kasya 13:34, 19 lut 2016

ja sobie kupilam na jesieni klony szczepione na ok 130, ale nie bede ciać teraz wiec mam nadzieje ze jeszcze wyprowadze troszkę w gorę

ja sobie nie odmawiam drzewek a tez mam mala dzialke, tylko kupuje male drzewka