Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 13:46, 19 lut 2016

Ja też popieram Kasię. Lubię klony, ale przy tarasie dałabym brzozę. Sorry Bo ja brzozy też uwielbiam
Ania, ostatnią brzozę jaką obiecałam sobie kupić to White light, sprawdź ją, może i tobie się spodoba
jankosia 13:57, 19 lut 2016

Głogi zawsze mi się podobały. Starsze okazy mają taką piękną, głęboko żłobioną korę. Bardzo dużo ich było w moim rodzinnym Sieradzu i w Zduńskiej tak samo. Niestety w ostatnich latach masowo padały, widziałam jak stały całe suche i czarne. Nie wiem co za dziadostwo ale wyglądało jak zaraza ogniowa na moich wyciętych już jabłonkach Nie zmienia to faktu że są urocze, takie staromodne troszkę Kojarzą mi się ze spacerami w dzieciństwie
A judaszowca bym nie dawała w takim bardzo widocznym miejscu. My jednak to środkowa Polska, co będzie jak przemarznie? Może go posadzisz gdzieś przy altance czy coś? Żeby był troszkę osłonięty? To wyjątkowy krzew, ale tak jak Bogdzia pisała, wrażliwy
popcorn 14:20, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

cześć Agata w fajnej miejscowości mieszkasz
zaraz lecę do Ciebie czytać
powiem Ci ze do tej pory miałam pewna listę pewniaków jesli chodzi o drzewa, ale teraz dziewczyny podsunęły mi kolejne perełki i chyba zacznę planować krajobraz za ogrodzeniem bo ogród nie z gumy niestety

haha jak nie z gumy ? widze że nie ja jedna sadzę za płotem hihi
popcorn 14:21, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

dobra zaczęłam standardowo od wuja googla i jak zobaczyłam głóg to przestałam resztę sprawdzać, jesteś małpa
muszę sie opanować i powtarzać sobie jak mantre: jestem silna, mam małą działkę, dwójkę dzieci na utrzymaniu, permanentnie nie mam sie w co ubrać - nie będę oglądać więcej drzew!

ojtam, ja od wieków zamiast nowego ciucha sobie bylinki kupuję
anna_t 14:41, 19 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Miałam kiedyś palmowego (niestety nie przetrwał u mnie) ale startował raczej normalnie. Tak jak wszystkie rośliny. Nie zauważyłam żeby był jakiś opóźniony tak jak buki, derenie czy perukowce. Czyli pewnie kwiecień - maj.

no właśnie narazie moja wiedza w tym temacie obejmuje tylko graby i buki, czyli klon jak grab będzie, przed bukiem startuje. ma plusa za to
anna_t 15:13, 19 lut 2016

Kasya napisał(a)
ja sobie kupilam na jesieni klony szczepione na ok 130, ale nie bede ciać teraz wiec mam nadzieje ze jeszcze wyprowadze troszkę w gorę

ja sobie nie odmawiam drzewek a tez mam mala dzialke, tylko kupuje male drzewka

Kasia a możebyś nam zrobiła jakiś przegląd Twoich dobrodziejstw? pogoda taka ponura, koloru nam potrzeba
anna_t 15:17, 19 lut 2016

jankosia napisał(a)
Ja też popieram Kasię. Lubię klony, ale przy tarasie dałabym brzozę. Sorry Bo ja brzozy też uwielbiam
Ania, ostatnią brzozę jaką obiecałam sobie kupić to White light, sprawdź ją, może i tobie się spodoba

niewiem co mam Ci napisać, no ładna jest
anna_t 15:30, 19 lut 2016

jankosia napisał(a)
Głogi zawsze mi się podobały. Starsze okazy mają taką piękną, głęboko żłobioną korę. Bardzo dużo ich było w moim rodzinnym Sieradzu i w Zduńskiej tak samo. Niestety w ostatnich latach masowo padały, widziałam jak stały całe suche i czarne. Nie wiem co za dziadostwo ale wyglądało jak zaraza ogniowa na moich wyciętych już jabłonkach Nie zmienia to faktu że są urocze, takie staromodne troszkę Kojarzą mi się ze spacerami w dzieciństwie
A judaszowca bym nie dawała w takim bardzo widocznym miejscu. My jednak to środkowa Polska, co będzie jak przemarznie? Może go posadzisz gdzieś przy altance czy coś? Żeby był troszkę osłonięty? To wyjątkowy krzew, ale tak jak Bogdzia pisała, wrażliwy

wiesz u mnie przy altance też narazie wygwizdówek bo serby maleńkie, no nic, napewno zanim kupię to dokładnie o niego wypytam...

anna_t 15:34, 19 lut 2016

popcorn napisał(a)

haha jak nie z gumy ? widze że nie ja jedna sadzę za płotem hihi

popcorn napisał(a)

ojtam, ja od wieków zamiast nowego ciucha sobie bylinki kupuję

Karola ale za to ile Ty już świata zwiedziłaś! za to ja bym już siedem razy garderobę wymieniła
ja myślałam ze hopla na róże dostałam, ale jak drzewa przeglądam to też ładnie mogłabym popłynąć..też tak masz?
popcorn 15:36, 19 lut 2016

hej!
ja tylko płynę przy nasionach warzyw i bylinkach; drzewa i róże - mam zakaz bo to duże rośnie i nie lubi przesadzania, więc bym zabiła zapewne = szkoda kasy

Wolę zwiedzać niż wymieniać garderobę, wystarczy mi polar i dżinsy z ciuchlandu

pozdrawiam!