Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Makao_J 09:22, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

bardzo ładny..tylko ze preferuje półcień a u mnie patelnia. ale zapisałam go sobie bo mi się podoba
myślałam o posadzeniu w innym miejscu dwóch buków dawyck purple, może te klony byłyby lepsze?

No właśnie poleciły mi go dziewczyny które mają go na patelni. Bo pisałam że takie warunki będzie miał i w dodatku duży przeciąg.
anna_t 11:23, 19 lut 2016

Kasya napisał(a)
mowcie sobie co checie ale wg mnie nic tak dobrze nie bedzie wygladalo jak brzozy, takie niewielkie oczywiscie
daja przyjemy azurowy lekki cien i sa piekne

ja też uwielbiam brzozy ale przyznaj klon od makao czy judaszowiec od jazzy też piękne na każde to drzewo chciałabym znaleźć miejsce w moim ogrodzie
anna_t 11:24, 19 lut 2016

kasja83 napisał(a)
dzień dobry

dzień dobry Kasiu, uśpię małą i lecę do Ciebie
anna_t 11:25, 19 lut 2016

Makao_J napisał(a)

No właśnie poleciły mi go dziewczyny które mają go na patelni. Bo pisałam że takie warunki będzie miał i w dodatku duży przeciąg.

ja czytałam że on rzeczywiście jest tolerancyjny ale preferuje półcień
AgataP 11:43, 19 lut 2016

Witam u koleżanki z łódzkiego
Widzę jesteś na dobrej drodze do pięknego ogrodu. Dobrze, że tu trafiłyśmy tyle osób pomocnym i z zupełnie nowym spojrzeniem na nasze poczynania.
Wybierasz drzewka - na czym stanęło? Ja też kilka zamierzam jeszcze wprowadzić do ogrodu, choć u mnie ci ich dostatek, a za siatką to już mnogości
Ja zastanawiam się nad grujecznikiem
jazzy 11:55, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

ja też uwielbiam brzozy ale przyznaj klon od makao czy judaszowiec od jazzy też piękne na każde to drzewo chciałabym znaleźć miejsce w moim ogrodzie

Z tego co się orientuję, to brzozy już mają swoją miejscówkę, czyż nie? Na prawo od altany?
Filemon24 12:20, 19 lut 2016

mi i tak najbardziej podoba się catalpa nana tylko cena mi się nie podoba może kiedyś jak się nasilę hortensjami
Makao_J 12:43, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

ja czytałam że on rzeczywiście jest tolerancyjny ale preferuje półcień

Gorzej chyba jest z tymi złotymi odmianami. Mam nadzieję że z tym czerwonym nie będzie tak źle bo on będzie u mnie na pewno i mam nadzieję że na długo.
Kasya 12:44, 19 lut 2016

anna_t napisał(a)

Tak tak, oczywiście ... I nie zapominaj o jarzębinkach ktore tez są piękne ze swoimi koralikami
A glog paul scarket ? A jablonka royality albo wisnia kiku-shidare-zakura ?
Ale przy tarasie dałabym brzozy azurowe
kasja83 12:53, 19 lut 2016

Kasya napisał(a)

Tak tak, oczywiście ... I nie zapominaj o jarzębinkach ktore tez są piękne ze swoimi koralikami
A glog paul scarket ? A jablonka royality albo wisnia kiku-shidare-zakura ?
Ale przy tarasie dałabym brzozy azurowe

Mnie też bardzo podobają się brzozy-bardzo je lubię za drobne listki i nietypową korę. Gdzieś widziałam pięknie wkomponowane w drzewo tarasowe (jakby wyrastały z tarasu)-super sprawa.