Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

09:50, 21 lut 2016
Filemon24 napisał(a)

Też tego nie rozumiem, rodki nie reprezentacyjne??? jak dla mnie to jedne z najpiękniejszych roślin jak będziesz o nie dbać to na prawdę będzie pięknie!

nie wiem czego nie rozumiesz ...Rh ja osobiście bardzo lubię ...to ładna roślina ...ale może nie jasno się wyraziłam ...chodziło mi o rozmieszczenie roślin i ich ilość i dobór gatunków ....ja bym u siebie tak nie chciała ...nawet jakby ktoś mi tak zrobił i dopłacił

RH i azalie w ogrodzie trzeba mieć ! ale trzeba je posadzić właściwie
Filemon24 09:53, 21 lut 2016

zawsze piję kawkę przy ogrodowisku
ja mam zamiar dokupić tuj danica bo mi się podobają a ogólnie za iglakami nie przepadam
moim zdaniem będzie bardzo dobrze w porę trafiłaś na forum w dodatku nie masz pojedynczych roślin
jest plan może nie idealny ale jest i wiesz w jakim kierunku idziesz
myślę, że mąż to by cię zarąbał za te danici jakbyś wyrzuciła haha
anna_t 09:53, 21 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Uwielbiam ogrodnictwo widziane oczyma Alana Też często oglądam

to moze Przemek ty wiesz gdzie można obejrzeć teraz jego program jak stać sie ogrodnikiem? po polsku
anna_t 09:55, 21 lut 2016

eee_taam napisał(a)

nie wiem czego nie rozumiesz ...Rh ja osobiście bardzo lubię ...to ładna roślina ...ale może nie jasno się wyraziłam ...chodziło mi o rozmieszczenie roślin i ich ilość i dobór gatunków ....ja bym u siebie tak nie chciała ...nawet jakby ktoś mi tak zrobił i dopłacił

dobra dziewczyny nie chodzi teraz o to kto co lubi bo juz mam te rodki i te danici i nawet te róże, trzeba to teraz ładnie wkomponować i będzie gitara
tak jak Justyna wcześniej napisała, poprzeczka wysoko postawiona
Justyś ty też przy kawce?
Filemon24 09:55, 21 lut 2016

eee_taam napisał(a)

Ty może byś nie chciała ale może Ani tak się podoba? trzeba też mieć to na uwadze to jej ogród ona ma być zadowolona Każdy ma inny gust.....
09:56, 21 lut 2016
Filemon24 napisał(a)

to teraz ma się bić w piersi i dręczyć myślą że kupiła? są i trzeba je moim zdaniem wkomponować w dodatku to są ładne rośliny tragedii nie ma

oj tam zaraz bić ...sama mam 4letnie tujki - chyba daniki gold ...ale już nie pamietam ....kupiłam w takim samym amoku jak anna_t ..i już są przy kompoście ....blisko wyjścia ...i raczej je wywawlę...4 lata wystarczy na rośliny które są wg mojej oceny nijakie ...a juz napewno nie są eleganckie.
anna_t 09:57, 21 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
zawsze piję kawkę przy ogrodowisku
ja mam zamiar dokupić tuj danica bo mi się podobają a ogólnie za iglakami nie przepadam
moim zdaniem będzie bardzo dobrze w porę trafiłaś na forum w dodatku nie masz pojedynczych roślin
jest plan może nie idealny ale jest i wiesz w jakim kierunku idziesz
myślę, że mąż to by cię zarąbał za te danici jakbyś wyrzuciła haha

właśnie, w dobrą porę tu trafiłam
żadnych roślin nie wyrzucę, damy radę
Filemon24 09:59, 21 lut 2016

W twojej ocenie są brzydkie w mojej ładne
10:00, 21 lut 2016
anna_t napisał(a)

akurat jesli chodzi o róże to się nie zgodzę. miejsce na różanke jest zaplanowane a i same róże dobierałam przy pomocy Ewika, same twardzielki raczej
te środkowe rabaty co prawda wyszły później i pomysł aby tam ulokować pnące na obeliskach ale moim zdaniem to ładnie zagra.
Masz rację w temacie tujek danica, zasugerowałm się ogrodem Borbetki bo jako jeden z pierwszych oglądałam, zobacz u niej piekne są te kulki. teraz poprostu je gdzieś indziej wkomponuję..poprostu :/
i juz nic nie kupuję, no ewentualnie lawendę, kocimiętkę czy resztę towarzystwa do róż jakie mi tu zaproponowano poza tym nic!

Borbetka ma ładny ogród ...ale już jest dość dojrzały ...zakładany w erze przed ogrodowiskiem ...a to forum cały czas podnosi poprzeczkę

Filemon24 10:02, 21 lut 2016

anna_t napisał(a)

właśnie, w dobrą porę tu trafiłam
żadnych roślin nie wyrzucę, damy radę

Ja wyrzucam tylko pojedyncze na prawdę brzydkie rośliny przeważnie posadzone przez mojego ojca cudaki ale oczywiście muszę mu najpierw przetłumaczyć ze to jest brzydkie i musimy sie tego pozbyć
Teraz będę wycinać dwa płożące iglaki które są nieładne i w ogóle nie pasują.