Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

kasja83 13:36, 15 mar 2016

anna_t napisał(a)

u mnie wypozyczenie glebogryzarki kosztowalo 150zł i najbardziej opłacało się zrobic to na weekend bo masz od pt do nd a płacisz za 1,5doby. u mnie przynajmniej tak było
graby na zywopłot, sadzonki kosztują 0,7-1zł. sadzisz 5szt/metr więc w porównaniu do tujek czy serbów rewelacja
poza tym żywopłot grabowy to absolutny hicior w ogrodach nowoczesnych czy formalnych, zauważ ze na zdjeciach np z gardenia rzadko kiedy taki występuje.
minusem (a dla mnie plusem) jest to ze liscie zmieniaja kolor na zimę a wiosna przez moment jest łyso, akurat u ciebie ogrodzenie zabudowane to by nie odkryło nagle sąsiedztwa

brzmi kuszącoDo mnie najbardziej obraz przemawia-kto ma już taki fajny żywopłot?
kasja83 13:39, 15 mar 2016

Kasya napisał(a)

Tanie elektryczne to wyrzucona kasa, właściwie wszystkie elektr kiepskie
Spalinowa kosztuje, czy warto ? Używa się raz
Polecam wypożyczenie

tak mnie natchło...teść ma glebogryzałkę. Pytanie, czy pożyczy

Makao jest takJest to wersja planowania zaawansowana
AgataP 14:25, 15 mar 2016

kasja83 napisał(a)

brzmi kuszącoDo mnie najbardziej obraz przemawia-kto ma już taki fajny żywopłot?

Wystarczy że zajrzysz do Madżenki, no i na pinterescie też dużo
AgataP 14:26, 15 mar 2016

A tak w ogóle to i ja jestem z grona żywopłotów grabowych, sadzę w tym roku
Luteczka 18:26, 15 mar 2016

My też pożyczaliśmy glebogryzałkę spalinową i było raz a dobrze, wertykulator mam elektryczny pożyczony od kogoś komu już niepotrzebny i tak się męczę z tymi kablami,że czasem marzę o tym,żeby się popsuł i żebym mogła pożyczyć spalinowy
18:31, 15 mar 2016
Iwk4 napisał(a)

Dwa razy. Wiosną i jesienią. Liczy się efekt i ważna jest moc. Słabszej nie kupuj.
Taką ma też Madżenka. Ma więcej sezonów.
Zadziwiające, ile suchej darni potrafi zebrać. Często trzeba było opróżnić kosz. M latał do kompostownika, w końcu taczkę sobie podstawił.
Spalinowa jest lepsza, ale też cięższa. I droga.
Ja spalinowej bym nie dała rady obsłużyć. Za ciężka dla mnie. A korzysta się wiosną raz... Czasami jesienią drugi raz...
Elektryczna wystarcza. No chyba, że ktow ma wielką powierzchnię trawnika... To wtedy traktorek

Oczywiście mowa o wertykulatorze-aeratorze.
Glebogryzarki nie warto kupować...choć u mnie nie ma wypożyczalni. Trzeba kopać samemu...

kupiłam elektryczny Alko ..czy coś takiego ...używam 2x w sezonie wiosna-jesień ...jakiś zwykły model z promocji ..teraz będzie jego 5ty jego życie dobiega końca. jak na moje 12,5 ara całej działki spełnił moje oczekiwania wystarczająco...nie ma sensu przepłacać ...już nie robią sprzętów ....z serii gniotsa-niełamiotsa..po 5 latach wymiana na nowy nawet cieszy

glebogryzałkę spalinową(najlepiej) się pożycza
18:37, 15 mar 2016
anna_t napisał(a)

dzieki za tą opinię, niezwykle wazna
moj em wczoraj 4h grabkowal nasz trawnik, jakaś masakra
na tą chwile trawnika mamy ok 1000m ale pewnie z sezonu na sezon bedzie go coraz mniej a dla mnie bardzo ważny jest zadbany trawnik, nie mam zamiaru na tym oszczedzać. według mnie nawet najpiekniejsze rabaty tracą gdy obok brzydki, smutny trawnik bez kancików.

ja taką mądrość posiadłam nie dawno ...a tu proszę pobyt na forum i przyspieszony kurs ogrodniczkowania robi swoje

najładniejszy trawnik ...to nie tylko wertykulacja ...musisz nawozić i dużooooooooooooooo wody lać w sezonie....woda jest kluczem do sukcesu
anna_t 20:21, 15 mar 2016

kasja83 napisał(a)

taki już dorodny napewno madżenka, a posadzony ale maleński siakowa. pewnie jeszcze sporo innych osób ale teraz Ci nie wymyśle
ja żałuję strasznie ze go nie mam gdybym mogla cofnąć czas to bym miała na 100%, wystraszyłam sie bo em zapowiedział że nie bedzie ciał a potem dziewczyny mnie tu na forum uświadomiły ze to taka prościzna że sama bym ogarnęła ale teraz to juz klops. nie bedę robić rewolucji
anna_t 20:22, 15 mar 2016

Luteczka napisał(a)
My też pożyczaliśmy glebogryzałkę spalinową i było raz a dobrze, wertykulator mam elektryczny pożyczony od kogoś komu już niepotrzebny i tak się męczę z tymi kablami,że czasem marzę o tym,żeby się popsuł i żebym mogła pożyczyć spalinowy

hahahahaha dobra jesteś
anna_t 20:27, 15 mar 2016

eee_taam napisał(a)

ja taką mądrość posiadłam nie dawno ...a tu proszę pobyt na forum i przyspieszony kurs ogrodniczkowania robi swoje

najładniejszy trawnik ...to nie tylko wertykulacja ...musisz nawozić i dużooooooooooooooo wody lać w sezonie....woda jest kluczem do sukcesu

a uwierzysz że moj trawnik siałam w sierpniu a zaraz fala upałów nas dopadła...nie dziwię się ze teraz jest w takim stanie.. kupiłam 50kg polifoski i zamowilam 2xyara, będę nawozić jak szalona
napewno największy wplyw na mnie ma O. ale tez pinterest którego odkryłam dzięki O. tam dopiero można się napatrzeć
dzięki za info o wertykulatorze