Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Kasya 10:23, 20 mar 2016

anna_t napisał(a)
bo wiesz ostatnio patrzę na ta rabatę razem ze skarpami jako całość, niewiem czy tak powinnam ale wtedy mi jakos dziwnie..na skarpach biala swany na przemian z rózową the fairy a po drugiej stronie nagle jakies czerwienie i inne formy..
moze dokupic tych okrywowych i dół rózanki jeszcze nimi obsadzić?

to ja nie widze gdzie tam jest fairy..

na przemian chyba nie lubie
anna_t 10:32, 20 mar 2016

po lewo od schodów bedą okrywowe mam 5 swany i 4 the fairy
a po prawo od schodow różanka, zaraz przy schodach bedzie swany a dalej...no to własnie na 100% nie jestem przekonana

Kasya 10:37, 20 mar 2016

a nie mozesz zrobic takiego cieniowania:

przy schodach ciemniejsza rozowa 1-2szt, potem 4 szt jasny roz fairy i 5 szt bialech swany ?

a po drugiej str schodow taka sama ciemno rozowa 1-2 szt i obok munstead

bedzie to tworzylo calosc, zakonczone najciemniejszą rożą, hm ?

tylko kolor roz, tak orientacyjnie o co mi chodzi

Anda 10:39, 20 mar 2016

Połączysz to powtarzając te same trawy i byliny na obu stronach. Poza tym na różance tez będzie biały i różowy, tylko rozbudujesz ta gamę kolorów dodając jeszcze mocniejszy róż, burgund i czerwień.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ivo 12:59, 20 mar 2016

Aniu chętnie bym pomogła ale w temacie róż jestem Zielona Nic nie wiem . Ale kibicuję!
anna_t 15:05, 20 mar 2016

Kasya napisał(a)
a nie mozesz zrobic takiego cieniowania:

przy schodach ciemniejsza rozowa 1-2szt, potem 4 szt jasny roz fairy i 5 szt bialech swany ?

a po drugiej str schodow taka sama ciemno rozowa 1-2 szt i obok munstead

bedzie to tworzylo calosc, zakonczone najciemniejszą rożą, hm ?

tylko kolor roz, tak orientacyjnie o co mi chodzi

a jaka ciemno różowa okrywowa by tu Ci pasowała koło the fairy?
Kasya 15:09, 20 mar 2016

Nie wiem, np jest chyba jakaś pink fairy czy lovely fairy...
anna_t 15:12, 20 mar 2016

Anda napisał(a)
Połączysz to powtarzając te same trawy i byliny na obu stronach. Poza tym na różance tez będzie biały i różowy, tylko rozbudujesz ta gamę kolorów dodając jeszcze mocniejszy róż, burgund i czerwień.

napewno chcialabym caly dół podsadzic po linii tym samym lawendą czy kocimietką. powinno to fajnie wygladać..
jankosia kiedyś pisała o tym aby skarpy wbrew pozorom obsadzać niepamietam dokładnie ale tak nie oczywiscie czyli właśnie nizsze rosliny na górze, wyzsze na dole..
i tak dumam sobie czy gdybym dała te z moim wyzszych które mam na doł a na pieterko baronesse i paschmine..
a może na pieterku same kulki i trawy a na dole róże?
:/
anna_t 15:18, 20 mar 2016

Kasya napisał(a)
Nie wiem, np jest chyba jakaś pink fairy czy lovely fairy...

wygoogluje sobie
wiesz co jeszcze myśle dac na tych zewnetrznych rogach dolnej palisady obeliski z LO, tak dodatkowo żeby nawiazanie było, co sądzisz?
te hanne mi nie pasują ale może zmarzły...
Anda 15:22, 20 mar 2016

anna_t napisał(a)

napewno chcialabym caly dół podsadzic po linii tym samym lawendą czy kocimietką. powinno to fajnie wygladać..
jankosia kiedyś pisała o tym aby skarpy wbrew pozorom obsadzać niepamietam dokładnie ale tak nie oczywiscie czyli właśnie nizsze rosliny na górze, wyzsze na dole..
i tak dumam sobie czy gdybym dała te z moim wyzszych które mam na doł a na pieterko baronesse i paschmine..
a może na pieterku same kulki i trawy a na dole róże?
:/

Ja zrozumiałam to zgoła inaczej
jankosia napisał(a)

Ja się nie znam dziewczyny... Wiem jedno jako posiadaczka skarpy. Teraz sadziłabym rośliny o tej samej wysokości może z pionowymi elementami gdzieniegdzie, bo wyższe dalej a niższe bliżej to na płaskim terenie robią piętra, a na skarpie tylko jeszcze wszystko wybrzuszają. No, ale to teraz jestem taka mądra

Aniu, pamiętaj, że nie wszystkie róże rosną tak, jak napisane na etykietce

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies