Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Luteczka 17:48, 15 kwi 2016

Kuba napisał(a)

reasumując: czekamy na robota do prasowania

Mam dobrą nowinę, już ktoś wynalazł szafę do prasowania, wkłada się ciuchy na wieszaku, prasowanie parą, wyjmujemy wyprasowane
zła nowina to taka:
niestety dostępne na razie tylko w Japonii
anna_t 17:48, 15 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
No Aniu, ślicznie wyszło, kanciki miodzio

dzięki Ewcia
anna_t 17:50, 15 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
mnie tez sie podoba bez darni widzę ze ładna ziemie masz. u mnie glina ciągle ja wzbogacam kompostem.

ja też z kompostem ją mieszam, sama w sobie to ona mi sie tylko podoba jak jest mokro
anna_t 17:52, 15 kwi 2016

anbu napisał(a)
Ale czad!
A tujkom będzie zdecydowanie lepiej bez tej szmaty

ale szmata tam wraca
nornice wygonie i kładę szmatę i sypie korą. to jest ta część żywopłotu ema czyli ze szmata, moja czyli bez jest naprzeciwko i tam też jest ta małpa ale na wierzchu że tak powiem
ale jak ona znowu wroci a pewnie wróci to moze em pozwoli szmate wywalić
18:04, 15 kwi 2016
anna_t napisał(a)

ale szmata tam wraca
nornice wygonie i kładę szmatę i sypie korą. to jest ta część żywopłotu ema czyli ze szmata, moja czyli bez jest naprzeciwko i tam też jest ta małpa ale na wierzchu że tak powiem
ale jak ona znowu wroci a pewnie wróci to moze em pozwoli szmate wywalić

nie dawaj szmaty !!! nawet o tym nie myśl ...chwasty urosną do kolan i za godz przelecisz i wyrwiesz ...a za 2 sezony już nie będzie miejsca na chwasty.
anna_t 18:10, 15 kwi 2016

no niewiem Justyś
tez byłam przeciwniczka szmaty ale mam porównanie..idzie sie zarobić z tymi chwastami. teraz mam zamiar porządek zrobić i jeszcze grubiej kory dać, moze pomoże. ja mam szmate tylko kolo tujek, na rabatach nie bedzie
anbu 18:29, 15 kwi 2016

Nie dawaj szmaty.
My dwa lata mieliśmy wysypane rabaty bardzo grubo korę i chwasty wcale nie rosną ale trzeba grubo wysypywać M zamówił ciężarówkę kory
Teraz przy nowych rabatach też mam zamiar grubo wysyłać i mam nadzieję, że będzie ok.
anna_t 18:32, 15 kwi 2016

no własnie tak grubo dam po tej stronie gdzie szmaty nie ma, niewiem zobaczymy. napewno chwasty nie sa dla mnie argumentem bardziej nornica a ona pod szmatą ma raj więc mowie jak znowu bedzie tak ze tam gdzie szmata jest wiecej korytarzy to szmate zlikwidujemy
lindsay80 18:37, 15 kwi 2016

Aniu, ja rok temu wysypywałam korę między tujami i serbami i chwasty wcale nie rosną, ale przyznaję, że grubo kory daję.
A czy te tuje to nie masz za rzadko posadzone? Chyba w takim układzie to nie uda się uzyskać szczelnej ściany z żywopłotu.

Grujeczniki masz piękne, mój mały ale i tak już cieszy.
18:45, 15 kwi 2016
kora jest alergiczna...ja ściągam korę z rabat drugi sezon...robi katar ...albo wysypki ..trzeba uważać bo sieje alergenami ze hej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies