Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 22:00, 09 sie 2016

na tej dłuzszej rabacie wymienić zeby jeżówki były na tyłach tak?
bergenie mam to dodam, runianka tez mam ale tam patelnia to średnio jej tam bedzie ale dzieki za podpowiedzi
jutro przerysuje i wkleje bo idę spać. narobiłam się znowu
ren133 22:02, 09 sie 2016

Aniu
Jeszcze fotka funki
ren133 22:07, 09 sie 2016

anna_t napisał(a)
na tej dłuzszej rabacie wymienić zeby jeżówki były na tyłach tak?
bergenie mam to dodam, runianka tez mam ale tam patelnia to średnio jej tam bedzie ale dzieki za podpowiedzi
jutro przerysuje i wkleje bo idę spać. narobiłam się znowu

tak bo są wyższe ... chyba sa takie bergenie, które kwitną na biało? ... ale to tam ... może kiedyś zdobędziesz ... niech się tylko to wszystko ładnie komponuje ... u mnie runianka była na patelni i tez ładnie rosła ... ona potrzebuje czasu musi się dobrze ukorzenic i wtedy jak ma wilgoć to dobrze rośnie jest piękna i zimozielona ... u kogoś chyba pytałas jak ją sadzić ... ona się ukorzenia nawet bez ukorzeniacza jak rozchodnik ... aby powstał dywan runiankowy musisz tak co 10cm sadzić, w przyszłym sezonie będzie piękna!!!
jazzy 23:44, 09 sie 2016

Byłam, poczytałam o kolejnych rewolucjach w planowaniu i bardzom ciekawa na czym stanie
Kuruj się kobito!
anna_t 08:42, 10 sie 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
Jeszcze fotka funki

dziekuję
stychaz 08:42, 10 sie 2016

anna_t napisał(a)

czemu? jarzmianki gorzej wygladają po kwitnieniu?ale piwonie nie kwitną krócej?

Ania, spróbuj u kogoś zobaczyć jak przekwitają i białe jarzmianki i szałwia. W szkółce widziałam przekwitającą białą szałwię (nie wiem jaka odmiana) i jej kwiaty zasychały na brązowo. Z daleka wyglądała jak brudna.

Piwonie kwitną krócej ale mają ładniejsze, ciemnozielone liście. Jeżeli tutaj jest patelnia, to jarzmianki mogą się przypalać.

Jak tam zdrówko?

anna_t 08:45, 10 sie 2016

ren133 napisał(a)

tak bo są wyższe ... chyba sa takie bergenie, które kwitną na biało? ... ale to tam ... może kiedyś zdobędziesz ... niech się tylko to wszystko ładnie komponuje ... u mnie runianka była na patelni i tez ładnie rosła ... ona potrzebuje czasu musi się dobrze ukorzenic i wtedy jak ma wilgoć to dobrze rośnie jest piękna i zimozielona ... u kogoś chyba pytałas jak ją sadzić ... ona się ukorzenia nawet bez ukorzeniacza jak rozchodnik ... aby powstał dywan runiankowy musisz tak co 10cm sadzić, w przyszłym sezonie będzie piękna!!!

bazujac na Twoich wskazowkach zrobiłam takie coś

runianka mi ładnie wkońcu ruszyła, spróbuje coś uszczknąć a nuż sie uda a gdzie byś ją wstawiła?
anna_t 08:47, 10 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)

Niestety stacjonarnie i akurat byłam w innym mieście i podjechałam w jedno miejsce sprawdzić, czy mają to co chciałam. I mieli Jeszcze kupiłam sobie Deep Blue Field, ale Ty się w bielach lubujesz, więc ta Snow Hill fajnie wygląda

Ale z tego co widzę jest na byliny.farm. Nie kupowałam tam jeszcze, ale planuję bo mają tą Perowskią, którą chcę.

też właśnie znalazłam tam, pierwszy sklep wyskakuje i jest na stanie. wogóle fajne byliny mają, wieczorem przysiąde i złoze zamówienie
anna_t 08:48, 10 sie 2016

jazzy napisał(a)
Byłam, poczytałam o kolejnych rewolucjach w planowaniu i bardzom ciekawa na czym stanie
Kuruj się kobito!

fajnie Marta ze wpadasz jak Ci sie widzi ta geometria?
na kurowanie już nie mam czasu, za 4 dni wybija godzina "0"
ren133 09:02, 10 sie 2016

anna_t napisał(a)

bazujac na Twoich wskazowkach zrobiłam takie coś

runianka mi ładnie wkońcu ruszyła, spróbuje coś uszczknąć a nuż sie uda a gdzie byś ją wstawiła?

jeśli planujesz kostrzewę siną to mi nie pasuje ...
Jeszcze to miejsce H/ID - carex zginie tutaj ... lepszy byłby rozchodnik tylko wiem o co biega chciałabyś wokół SS mieć powtarzający się element ... hmmm
jarzmianka w słońcu może faktycznie mieć trudniej ale zapytałabym jeszcze malkul
a zamiast tego czyśća może jednak jakąś żurawkę?