Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Filemon24 09:15, 10 sie 2016

piwonie krótką kwitną i raczej nie polecałabym ci ich sadzić w masie a jak już chcesz piwonię to jako dodatek do róż a nie na front
anna_t 09:24, 10 sie 2016

stychaz napisał(a)

Ania, spróbuj u kogoś zobaczyć jak przekwitają i białe jarzmianki i szałwia. W szkółce widziałam przekwitającą białą szałwię (nie wiem jaka odmiana) i jej kwiaty zasychały na brązowo. Z daleka wyglądała jak brudna.

Piwonie kwitną krócej ale mają ładniejsze, ciemnozielone liście. Jeżeli tutaj jest patelnia, to jarzmianki mogą się przypalać.

Jak tam zdrówko?

o kurcze to z tymi szalwiami kiepsko..a tak się napaliłam bo białe i dlugo kwitną..popatrze na biale piwonie..
zdrówko ok, wiadomo uwazam bo gdyby mi sie na chrzciny to znowu przytrafiło to byłaby załamka. wiec ostroznie raczej działam i przez to dwa razy wolniej. nie zrobie wszystkiego tak jak planowałam i ogrodu tez nie doprowadzę jak się nalezy ale trudno nie chce się przeforsować..pogoda tez kiepska na porzadki w ogrodzie bo od wczoraj leje non stop a M ma dzisiaj przęsła montować. mialam je jutro malować i tez nie wiadomo czy się da..
anna_t 09:28, 10 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
piwonie krótką kwitną i raczej nie polecałabym ci ich sadzić w masie a jak już chcesz piwonię to jako dodatek do róż a nie na front

mam peonie w starym ogrodzie do zabrania wiec bedę miec ale gdzie posadzę to niewiem..zastanawialam się zawsze czemu po smierci mamy gdy je przesadziłam nie kwitły myslałam że tęsknią (wiem głupie...) a teraz czytam że aklimatyzuję się -4 lata i do tego pewnie za głeboko je z niewiedzy posadziłam..
Kasya 09:31, 10 sie 2016

mi sie podobaja szpalery piwoni, trudno ze kwitna krotko, tak jak bzy, ale sa sliczne

i zastanawiam sie ze nie sprawdzilyby sie za rozami rabatowymi
zakwitna przed rozami jak roze dopiero rosna...a potem sie za nimi schowaja

jak myslicie ?
Filemon24 09:42, 10 sie 2016

ja mam posadzone piwonię z różami i myślę że to dobry pomysł połączyć te dwie rośliny na jednej rabacie
Iwk4 09:59, 10 sie 2016

To bardzo dobry pomysł. Piwonie jesieniw pięknie się przebarwiają.
Ania, wczoraj dla Zany u mnie wstawiłam link do projektów ogrodów nowoczesnych. Weź sobie kobieto skopiuj ode mnie. Może coś ci w oko wpadnie.
Chyba sobie działkę kupię i skreślę totka
Buziak i zdrowiej

anna_t 11:35, 10 sie 2016

czyli co moje nostalgiczne peonie na różankę wrzucić..?jest to jakas myśl
Iwona idę popatrzeć, dzieki dobra kobieto
i okna muszę dalej myć..................................
Luki 12:16, 10 sie 2016

Ja mam w sumie pytanie bo nie znajdę tej informacji, jakiej wielkości są te kwadraty bo jest ich prawie 50 do obsadzenia
Rojodziejowa 12:18, 10 sie 2016

1,5m bok kwadratu
anna_t 14:26, 10 sie 2016

Luki napisał(a)
Ja mam w sumie pytanie bo nie znajdę tej informacji, jakiej wielkości są te kwadraty bo jest ich prawie 50 do obsadzenia

1,5x1,5m
zaskoczyłes mnie wiesz..bo ja ich nie liczyłam 50 sporo
co o tym wszystkim sądzisz?