nawiązujac do tego co mi kiedys napisałaś o tym trudnym przy liniach prostych przechodzeniu z kompozycji na kompozycję to fajnie jak ten tyl bedzie hortensjowo trawiasty bo chyba obok łatwo bedzie zaczać nowa kompozycję..
po drugiej stronie mam cos takiego. tło serby, potem 4 rododendrony i kulki tuja danica , średnie nawiązanie...ale może stac sie z ta rabata to co z twoja kiedys hortensjowo-grackowo-kulkowo-zurawkową
szer ok 18-19m ale jeszcze trzeba odjąć 2m na zrobienie wejscia z płyt na dalsza część ogrodu
Takie podejście lubię
Jak ustalisz już dokładnie co Ci pasuje na tamtej części, którą obecnie projektujesz to coś sie wymyśli tutaj aby było nawiązanie. JEśli można przesadzać, wysadzać beż żadnych sentymenów to nie ma żadnego problemu
pewnie ze można. tą część robilam na szybko bo mi eM chciał trawe posiać..ważne żebym wykorzystała gdzies te rosliny. rodki wymysliłam bo sa zimozielone a to ponoc wazne na froncie
no wiem..tak wiec trzy graby fasigiata, skarpeta z bukszpanu a jak pozwolą finanse to cis, pomiedzy carex ice dance, z tyłu horki z grackiem, moze być?