Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Madzenka 18:21, 02 paź 2016

Rodki są w tak złym stanie ze kroplówki wg rady Bogdzi potrzebują
anna_t 19:05, 02 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Ania nie wiem co zrobiłas ale faktycznie kiepsko wyglądaja. Piszesz że posadziłas wg moich wskazówek ,,do torfu" Ja nigdy nie kazę do torfu tylko zmieszac pół na pół kwasny torf z ziemia z ogrodu. Niemożliwe jest zeby tak wyglądały gdybys zrobiła tak jak zawsze pisze. Widziałas mojego jak byłas a przeciez był kupiony razem z Twoimi. Jesli sadziłas tak jak ja to jedynie możliwym wytłumaczeniem jest że torf nie był kwasny. Szkoda że nie pokazałas ich wczesniej bo trzeba by je było przesadzic a teraz to troche późno. Aż nie wiem co Ci poradzic , najlepsze jest przesadzenie ale czy mi sie wydaje że juz je przesadzałas???? Po namyśle proponuje jedno z dwóch wyjsc , obydwa nienajlepsze jak na tą pore roku, albo opryskaj je dolistnie kilka razy w odstępach kilkudniowych mieszanka żelaza i nawozu dolistnego do iglaków albo podsyp siarka ale ona zadziała za jakies pól roku.Pojac nie mogę że wczesniej ich nie pokazałas.

wiesz co Bozenka bo one nie usychają i jednak zielone sa tylko że jasno
a teraz żarty na bok..nie przesadzałam, zrobić to??
posadziłam z torfem i swoją ziemią. wtedy też mówiłaś żebym z kompostem jeszcze wymieszała ale na kompostowni mi powiedzili że kompost raczej zasadowy to go nie dodałam...
anna_t 19:08, 02 paź 2016

kasia_w napisał(a)
Ależ Ania masz ciśnienie; ) skąd to znam.Na szczeście w trzecim sezonie troche czlowiekowi odpuszcza.Moje zdanie nt rozanki znasz i wcale nie uważam że Ci wieś wychodzi

Ale z cisami to będzie już Francja elegancja

niewiem co z tymi cisami bo tych repens znalezć nie mogę, chyba bukszpanowe zrobię bloki
anna_t 19:10, 02 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
ale profesjonalne podejście do sadzenia mi się nie chce specjalnie przygotowywać miejsca pod sadzenie hortek
mąż na pewno będzie zadowolony że bierzesz jego gust pod uwagę i sadzisz hortensje

ogladasz Voice of Poland?? widziałaś ten szpaler hortek?? był w materiale o tej lasce w czerwonych włosach. M oczywiście wypatrzył i "widziałaś, widziałas?? !!"
wiesz mam qpe to ją wykorzystam, ja mam naprawdę kiepską ziemię
anna_t 19:11, 02 paź 2016

AgataP napisał(a)

Ania super, w tym roku chcesz jeszcze sadzić? czy w przyszłym?
Misie czy Limki?

obornik mam świeży więc niech sie z wszystkimi dobrami przemiesza i na wiosnę posadzę. vaniliki bo to ta ognista jest
anna_t 19:13, 02 paź 2016

Zana napisał(a)
Aniu a z jakim obornikiem przekopujecie, tzn. Twój eM przekopuje? W sensie czy z granulowanym, czy takim przeleżałym spod krowy.

świeży spod krowy jeszcze ze słomą..
z granulowanym róże posadziłam
anna_t 19:13, 02 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Rodki są w tak złym stanie ze kroplówki wg rady Bogdzi potrzebują

jutro robie oprysk w takim razie
zaniedbałam je
AnnaCh 19:18, 02 paź 2016

anna_t napisał(a)
to chyba masz jakąś specjalna glebogryzarke bo nasza obornika pod ziemie nie zakopuje
No co Ty? Nie żartuj nawet, bo mnie M zabije, jak się okaże, że ręcznie będzie musiał kopać nie próbowałam jeszcze, ale jak się kilka razy przejedzie i zmieli wszystko, to nie będzie ok?
AnnaCh 19:24, 02 paź 2016

Ania, Toszka przed chwilą u Makusi podała, że na stronie szkółki Kurowscy są chyba te repandens

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=cis+repandens&bmatch=base-relevance-w2-uni-1-3-0812
anna_t 19:29, 02 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
No co Ty? Nie żartuj nawet, bo mnie M zabije, jak się okaże, że ręcznie będzie musiał kopać nie próbowałam jeszcze, ale jak się kilka razy przejedzie i zmieli wszystko, to nie będzie ok?

niewiem jak wielką masz glebogryzarke, nasza przekopywała tak na oko na prawie szpadel. a to na mieszanie z qpa za plytko, bo chodzi o to żeby qpa była niżej, na drugim szpadlu tam gdzie korzenie roslin dochodzą.
Ania spróbować zawsze warto, napewno będzie mu lżej potem