Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

ren133 20:15, 22 paź 2016

anna_t napisał(a)
Ewa lubisz grać w gry?

wczoraj moocno wychilloutowana (nowe słowo??) wymyśliłam gre nazywa się
IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
polega na wypełnieniu zielonym pól tak aby wyszło asymetrycznie w symerii którą stworzyłam ze szpalerów hortek zielone w rzeczywistosci to będą kostki cisa umiejscowione w projekcie Łukasza

tutaj gra, trzeba otworzyc w paint i........... grać w zielone

pola można wypełniać nie tylko w wyznaczonej linii rabat, moźna popłynąć w asymetrii
i moja propozycja, juz widzę że jest w niej bład ale chciałam pokazać abyście wiedzieli o co chodzi

ideą do wymyslenia gry bylo to co mi napisala kiedyś Asia macadamia: zimozielone to szkielet......... i dlatego zalezy mi aby ten szkielet był dobrze skomponowany i spełniał swoja funkcję zimą. ma być ciekawie i funkcjonalnie nowocześnie i geometrycznie
zapraszam wszystkich do gry

Ania
Nie wiem w końcu czy to jest zabawa czy projektowanie? Zamalować kwadraciki można w różnych kombinacjach i niemal każda będzie ciekawa a tu trzeba raczej głebokiego przemyślenia Wydaje mi się, że lepsza byłaby dokładna analiza poszczególnych rabat łącznie z nasadzeniami, potem zestawienie tego w calość i ewentualne korekty ... bo z tego co się orientuję to Ty będziesz wkrótce sadzić te kostki (z cisów, które zamówiłaś) także dokładny projekt potrzeby Ci jest na dniach ... ja zrobilabym to dokładnie z uwzględnieniem nasadzeń wokół kostek cisowych chyba, ze jednak źle coś zrozumiałam
Marta 21:11, 22 paź 2016

Fajnie, że avatarka zmieniłaś śliczna dziewczyno Inspiracje masz cudne. Jestem ciekawa jak u Ciebie to wyjdzie, gry w tyczki też nie znam.
jankosia 22:00, 22 paź 2016

Widzę że nikt się nie chce bawić To przez brak apki , mówię ci Teraz to jak coś nie jest dostosowane do kciukających to przepada w czeluściach internetów

Ale kciuki trzymam
Madzenka 06:53, 23 paź 2016

25 kostek cisowych ? Nie czaje chyba?
Filemon24 08:42, 23 paź 2016

zagrałam tak mi wyszło
anna_t 09:37, 23 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Nie zagram czasu nie mam ) ale chetnie bym obejrzała fotki )) buzka lubie ten Twoj awatarek )))

dziękuję Jola ja jak oglądam foki o tez lubię Twoją zawsze uśmiechnietą buźke lubię takie pozytywne osoby i szczere
anna_t 09:46, 23 paź 2016

ren133 napisał(a)

Ania
Nie wiem w końcu czy to jest zabawa czy projektowanie? Zamalować kwadraciki można w różnych kombinacjach i niemal każda będzie ciekawa a tu trzeba raczej głebokiego przemyślenia Wydaje mi się, że lepsza byłaby dokładna analiza poszczególnych rabat łącznie z nasadzeniami, potem zestawienie tego w calość i ewentualne korekty ... bo z tego co się orientuję to Ty będziesz wkrótce sadzić te kostki (z cisów, które zamówiłaś) także dokładny projekt potrzeby Ci jest na dniach ... ja zrobilabym to dokładnie z uwzględnieniem nasadzeń wokół kostek cisowych chyba, ze jednak źle coś zrozumiałam

zgadza się Renia to wymaga od gracza glębokiego przemyślenia ale w kontekscie tylko ustawienia kostek cisowych. Nie chcę ściśle wiązać zimozielonych z kompozycjami bo one moga się zmieniac na przestrzeni czasu a kostek bym juz przesadzac nie chciała. poza tym byliny i trawy tak naprawdę srednio są atrakcyjne wtedy kiedy te kostki mają odgrywać pierwszy plan. chodzi o to aby tej widok na ogrod w okresie kiedy byliny i trawy szpecą był ciekawy i atrakcyjny właśnie za sprawą tych kostek. dlatego chcę ustawić ja jak najbardziej abstrakcyjnie i tak jak dobrze to określiła Navi "przestrzennie"

anna_t 09:48, 23 paź 2016

Marta napisał(a)
Fajnie, że avatarka zmieniłaś śliczna dziewczyno Inspiracje masz cudne. Jestem ciekawa jak u Ciebie to wyjdzie, gry w tyczki też nie znam.

wyjdzie ja w to wierzę jestem mega happy że znalazłam chociaz drogę która chce podążać
jeszcze marzy mi się to
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710281059/
ale to jeszcze M musi bardziej się w ogród wkręcić, załapać bzika takiego jak ja
anna_t 09:51, 23 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
zagrałam tak mi wyszło

woow dzięki Anita zapisuję!
kostek wyszlo ci tyle co mi ale nie wiesz że ilość dowolna?
fajnie
anna_t 09:51, 23 paź 2016

Madzenka napisał(a)
25 kostek cisowych ? Nie czaje chyba?

ilość dowolna, taka jaką czujesz