Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

rozark 15:47, 30 sty 2016

F. to Floribunda czy Florpak?
UlaB 16:55, 30 sty 2016

rozark napisał(a)
F. to Floribunda czy Florpak?

Floribunda
we Florpaku nie kupwoałam nigdy róż i nei znam ich oferty
Anda 17:56, 30 sty 2016

To ciekawa teraz jestem, na jaką róże się zdecydujesz

Dzieki za wizytę u mnie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 09:45, 01 lut 2016

Aniu,

Ja zrezygnuję z tej róży co u ciebie zamawiałam. Składam zamówienie do F. na Pashmine i tam maja Souvenir du Docteur Jamain, to przyjdzie mi razem. Jakbyś coś chciała z F. to pisz.
anna_t 20:05, 01 lut 2016

Aga, Ula witajcie u mnie, cieszę się że również ktoś nowy tutaj zagląda
Ewa mało sie jeszcze znam na różach dlatego tak wypytuje kto jakie ma i jak je ocenia. szukam różowych,okrywowych na moje skarpy, które chce połączyć ze stipą i trzmielinami na pniu.
Renia ok, dobrze że nie zdążyłam zamówić..przejrzę ich ofertę i ci napiszę na priv.
anna_t 20:09, 01 lut 2016

słuchajcie jak sie sieje? wiem, to najgłupsze pytanie pewnie na całym ogrodowisku np. stipę, mam rozłożyć na ziemie te nasionka (one sa z takimi małymi kłoskami) i pazurkami wmieszać głębiej? czy przysypać warstwą ziemi?
jankosia 20:14, 01 lut 2016

Ania, to nie jest głupie pytanie, wręcz całkiem podstawowe
Stipę kładziesz na zwilżone i ubite podłoże i cieniusieńko przysypujesz ziemią - tak aby aby wystarczy Jeśli masz nasionka z tymi włoskami to włoski się nie liczą i mogą zostać na powierzchni. I zraszasz. I czekasz
anna_t 20:40, 01 lut 2016

Monika dzięki
a nasionka werbeny i rozplenicy tak samo? i stipe i werbene ile mam w tej lodówce trzymac?tydzień przed sianiem?
jankosia 20:46, 01 lut 2016

Z miesiąc by się przydał. Chyba, że masz takie już przemrożone czyli zebrane niedawno to wtedy nie trzeba. Rozplenicy nie siałam- tylko taką jednoroczną czerwoną to się nie wypowiem, ale logika nakazuje traktować tak jak inne byliny- przechłodzeniż w lodówce ze 3-4 tygodnie. A cóż to za rozplenica? Japońska pewnie, ale jakaś odmianowa czy czysty gatunek? Bo wiesz, że to odmianowe to mogą albo nie wzejść albo nie powtórzyć cech rośliny matecznej?
anna_t 20:49, 01 lut 2016

dostałam od Krysi Hameln