Cudna róża. A ja sobie kupiłam takiego Twojego poczochrańca, tujkę Whipcord na nóżce. Posadziłam do donicy na balkonie, fajnie wygląda. Mam nadzieję, że przezimuje, bo szkoda by było.
I ja przywiozłam Goethe z Rosarium. Twój krzaczek bardzo ładnie rozwinięty. Przypomniałam sobie, że miałam sobie nowe róże zamówić
Też, jak wariatka, cieszę się z deszczu
TOP-10:
1. Pashmina (piękny kwiat i kolor, wcześnie zakwita, długo kwitnie, obfite kwitnienie)
2. Queen of Sweden (wcześnie zakwita, piękny kwiat, obfite kwitnienie)
3. Artemis (wcześnie zakwita, długo kwitnie, piękny kwiat, obfite kwitnienie)
4. Falstaff (wcześnie zakwita, długo kwitnie, piękny kwiat, ładnie pachnie)
5. J.W.Goethe (piękny kwiat, długo kwitnie, ładnie pachnie)
6. Roberto Capucci (piękny kwiat, długo kwitnie, ładnie pachnie)
7. Munstead Wood (piękny kwiat i kolor, obfite kwitnienie, ładnie pachnie)
8. Aphrodite (piękny kwiat w rozkwicie, długo kwitnie, obfite kwitnienie)
9. Herzogin Christiana (piękny kwiat, obfite kwitnienie, ładnie pachnie)
10. Chandos Beauty (piękny kwiat, długo kwitnie, ładnie pachnie)
Kochane, ale mniej:
1. Pride and Prejudice (piękny kwiat, obfite kwitnienie, minusik za późne kwitnienie)
2. Celebrating Life (piękny kolor, ładnie pachnie, obficie kwitnie, minusik za nieładne przekwitanie)
3. Larissa (piękny kwiat w rozkwicie, obfite kwitnienie, minusik za późne kwitnienie)
4. Bremer Stadtmusikanten (piękny kwiat, obfite kwitnienie)
5. Mme F.Graindorge (piękny kwiat, długo kwitnie, obfite kwitnienie, minusik za podłapanie plamistości)
6. Gemma (piękny kwiat, długo kwitnie, obfite kwitnienie, minusik za kolor nie do końca w moim typie)
7. Tranquillity (piękny kwiat, ładnie pachnie)
8. Jan Paweł II (piękny kwiat, obfite kwitnienie, ładnie pachnie)
9. Eden Rose (piękny kwiat, obfite kwitnienie)
10. Sneprinsesse / Snow White (długo kwitnie, obfite kwitnienie, piękny kwiat)
11. Scepter’d Isle (wcześnie zakwita, piękny kwiat, obfite kwitnienie)
12. Charming Piano (piękny kwiat, obfite kwitnienie)
13. Patricia Flower Circus (piękny kwiat, długo kwitnie, obfite kwitnienie, minusik za podłapanie plamistości)
14. Dieter Muller (piękny kwiat w rozkwicie i kolor, wcześnie zakwita, minusik za nietrwały kwiat i podłapanie plamistości)
15. Claude Brasseur (piękny kwiat i kolor, ładnie pachnie, minusik za późne kwitnienie i podłapanie plamistości)
16. Miss Dior (piękny kwiat, obfite kwitnienie, długo kwitnie, minusik za podłapanie plamistości i niski krzaczek)
17. Great North Eastern Rose (piękny kwiat, obfite kwitnienie, minusik za podłapanie plamistości i niski krzaczek)
18. Moonstone (piękny kwiat i kolor)
19. Old Port (piękny kwiat i kolor)
20. Ancient Mariner (piękny kwiat i kolor)
Manżulską chciałaby wyrzucić ale z drugiej strony daje rewelacyjny cień, winobluszcz wygląda dobrze na tym betonowym płocie więc póki co nie zamierzam go likwidować