Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Makao_J 23:58, 14 lis 2015

Waldek coś szaleje z awatarami. Przed chwilą u Marty był chłop na polu zboża, zaglądam tu a tu młodziutki chłopiec. Odmładza się z każdą stroną.
kamila66 00:22, 15 lis 2015

waldek727 napisał(a)

W naturze też nic nie rośnie symetrycznie ani pod sznurek. To są charakterystyczne elementy dla ogrodów formalnych lub tzw minimalistycznych. Trzymaj Kamiś jeden styl w całym ogrodzie, bo już zaczynam widzieć układankę która w przedogródku odbiega nieco od tego co jest za domem. Takie są zasady jak nie chce się mieć optycznego chaosu. Nie ja to wymyśliłem. chaosu

ja wiem, że on nie pasuje, tam są te linie proste i mnie z lekka wybiły z tego mojego chaosu i tak w ogóle to wysadziłam prawie wszystko z tej lewej rabaty (przy murku) była za niska, tą dużą rabatę wzdłuż płotu też przerabiam więc może wyjdzie dobrze jak nie będę przesadzać dalej
a tu przeprojektowany przedogródek prawa strona furtki

mam do przesadzenia 3 szmaragdy z pod domu i może trafią właśnie tutaj
kamila66 00:22, 15 lis 2015

dubel
w tej rabacie przy murku "rósł" np. ten cyprys nutkajski co chwilowo jest w tej rabacie po prawej
waldek727 00:35, 15 lis 2015

Makao_J napisał(a)
Waldek coś szaleje z awatarami. Przed chwilą u Marty był chłop na polu zboża, zaglądam tu a tu młodziutki chłopiec. Odmładza się z każdą stroną.

Bo ja Aniu często jestem taki dorosły chłopiec, ale mi z tym dobrze i wspaniale się z tym czuję.
Poważnie przejść przez życie?
To nie dla mnie.
Ja odpowiedzialność łączę z uśmiechem na twarzy.
Katkak 08:47, 15 lis 2015

Kamiś Twój ogród ogromnie mi się podoba, bo nie jest taki "pod sznurek". Uważaj, żeby w tym całym naszym ogrodowym szaleństwie nie zgubić gdzieś po drodze swojego smaczku .
waldek727 09:49, 15 lis 2015

Przemyślałem na spokojnie, i nie chcę za bardzo psuć Ci Kamiś szyków, ale mnie dalej te globosy w Twoim ogrodzie i w tym miejscu nie leżą. To nie są rośliny do tego domu, do tego typu ogrodzenia i do nasadzeń już istniejących. Połaskocz może trochę Danusię, aby wyraziła na ten temat swoją opinię, to może łatwiej będzie ruszyć z miejsca dalej.
No chyba, że już postanowione i amen.
sylwia_slomc... 09:57, 15 lis 2015

W 100% zgadzam się z Kasią, szkoda by było i ogród by stracił na tym gdyby zaginał gdzieś ten smaczek
kamila66 09:59, 15 lis 2015

Drzewa przy płocie mam posadzone mniej więcej w tej samej odległości. I tu też tak chciałam je maksymalnie do niego zbliżyć nie bardzo mi to wychodziło. Nie wygląda to pod sznurek bo jeden jest tuż przy chodniku a drugi w rabacie. Ta nasza droga jest taka obskurna a dzięki wystającym poza płot drzewom jest ładniej
waldek727 10:13, 15 lis 2015

Rozumiem.
Temat zakończony.
W razie co, to na stałe ich nie wmurowałaś.
Makao_J 10:17, 15 lis 2015

kamila66 napisał(a)

O dziękuję za zainteresowanie i pomoc
Okazuje się, że takiego zdjęcia nie mam :/ omijamy to miejsce bo nie jest ładne. Musiałabym sąsiadowi płot bluszczem obsadzić aby nam się widok poprawił
Zrobiłam dzisiaj, przepraszam za bałagan ale dwa tygodnie mnie nie był w ogrodzie

Te kamienie zostają czy nie?