Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

tulucy 19:09, 12 lut 2017

U mnie akumulatorowe by nie obrobiły. Do żywopłotu i obwódek mam elektryczne już.
Zakupy zacne, lista bardzo obiecująca - 2 nie mam, nie mogę się przełamać do Augusta Louise, no nie leży mi. Widziałam duży piękny krzak, rozrośnięty, w mojej szkółce - i nie korci mnie wcale... Aż dziwne... Może imię Augusta mi nie pasuje
Gardener27 19:20, 12 lut 2017

Witaj Kamilo Widzę że Ty też powoli zaczynasz się przygotowywać do nowego sezonu ogrodowego, zakupy bardzo udane. Zostaw trochę w portfelu na łupy w Poznianiu bo wiem że się wybierasz Miło będzie się znowu zobaczyć.

W tym roku planuję przyjechać z Gardenii z nożem do kantów bo mój już ledwo zipie, a ten jaki Ty zakupiłaś i do tego w tej cenie bardzo przypadł mi do gustu. Pozdrawiam
MirellaB 19:49, 12 lut 2017

kamila66 napisał(a)

Mirelko czy dobre to się okaże
Wysiewać będę większość wprost do gruntu. Obawiam się, że kot będzie grzebał w ziemi.

Kamila, a te nasiona które w opisie mają wysiewać do inspektu, a na miejsce stałe sadzić np.w maju to też od razu będziesz wysiewała do gruntu?
Zastanawiam się czy taka roślinka wysiewana z pominięciem wysiewu w domu będzie rosła?
kamila66 20:37, 12 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie kuszą nożyce akumulatorowe. Nie wiem tylko, czy się sprawdzą..
Piękne różane zamówienie.

Gruszeczko też o nich myślałam. Tylko nie mam pojęcia jakie są dobre, więc zostawiłam sobie jeszcze chwilkę czasu na decyzję
kamila66 20:39, 12 lut 2017

frezja napisał(a)

Mam akumulatorowe i bardzo ułatwiają mi pracę przy cięciu bukszpanów i nie tylko.

Ewa podobno aby strzyc akumulatorowymi bukszpany to trzeba mieć już wprawioną rękę aby jednym ruchem nie zepsuć kształtu...
kamila66 20:41, 12 lut 2017

Katkak napisał(a)

Też by mi się takie przysakt, chic bukszpanow u mnie jak na lekarstwo

Kasiu ja mam tuje do cięcia, wszystkie u mnie rosną jak chcą, będę korygować ich pokrój w tym roku
kamila66 20:46, 12 lut 2017

tulucy napisał(a)
U mnie akumulatorowe by nie obrobiły. Do żywopłotu i obwódek mam elektryczne już.
Zakupy zacne, lista bardzo obiecująca - 2 nie mam, nie mogę się przełamać do Augusta Louise, no nie leży mi. Widziałam duży piękny krzak, rozrośnięty, w mojej szkółce - i nie korci mnie wcale... Aż dziwne... Może imię Augusta mi nie pasuje

Lucy na szczęście ludzie mają różne gusta i to co podoba się jednym, nie podoba się innym. Dzięki temu mamy różnorodność Mnie nie ruszają rododendrony chodź zawsze je u kogoś podziwiam
Nożyce elektryczne to raczej temat odległy dla mnie, nie mam jeszcze, aż tak dużo cięcia.
kamila66 20:53, 12 lut 2017

Gardener27 napisał(a)
Witaj Kamilo Widzę że Ty też powoli zaczynasz się przygotowywać do nowego sezonu ogrodowego, zakupy bardzo udane. Zostaw trochę w portfelu na łupy w Poznianiu bo wiem że się wybierasz Miło będzie się znowu zobaczyć.

W tym roku planuję przyjechać z Gardenii z nożem do kantów bo mój już ledwo zipie, a ten jaki Ty zakupiłaś i do tego w tej cenie bardzo przypadł mi do gustu. Pozdrawiam

Przemku nóż do kancików ma bardzo dobrze wykonany trzonek, aż dziw bierze, że kosztował tyle ile za niego zapłaciłam
Kasa wyparowuje z portfela w zastraszającym tempie, zwłaszcza zimą jak płacimy rachunki za ogrzewanie... Na małe zakupy muszę zagospodarować jakąś kwotę, mus przywieźć jakieś trofeum
kamila66 20:56, 12 lut 2017

MirellaB napisał(a)

Kamila, a te nasiona które w opisie mają wysiewać do inspektu, a na miejsce stałe sadzić np.w maju to też od razu będziesz wysiewała do gruntu?
Zastanawiam się czy taka roślinka wysiewana z pominięciem wysiewu w domu będzie rosła?

Mirelko to co będę musiała wysieję. Dzisiaj siałam stipę, koleusy, trawę cytrynową i trochę werbeny aby sprawdzić czy jej nasiona jeszcze wykiełkują.
Werbenę w tamtym roku przysłała mi Renia z Podwórkowej rehabilitacji, niestety nie wyhodowałam swojej w tym roku kolejna próba.
MirellaB 21:30, 12 lut 2017

Ciekawa jestem czy moja werbena się wysiała. Jak nie to trudno kupię nową