Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 18:14, 13 lut 2017

Bogdzia napisał(a)
Same fajne gatunki róz zamówiłas no i zakupy imponujące. Ja nasionek tez kupiłam ale same takie siane do ziemi bo w domu juz mi się nie chce siac.Z innymi zakupami czekam na stopnienie sniegu i przeglad wolnego miejsca.

Bogdziu mam nadzieje, że w sobotę to będziemy już po roztopach i będziemy oglądać nasze rabaty U mnie śnieg trzymał się 1,5 miesiąca
Anda 18:17, 13 lut 2017

kamila66 napisał(a)
Takie róże zamówiłam
1) Munstead Wood ( Ausbernard) - 1 szt.
2) Mariatheresia - 1 szt.
3) Chippendale - 1 szt.
4) Mary Ann - 1 szt.
5) Augusta Luise - 1 szt.
6) Aphrodite - 1 szt.
7) Red Leonardo da Vinci (Meiangele) - 1 szt.
8) Ascot - 1 szt.
9) Princess Alexandra of Kent - 1 szt.
10) Pashmina/ Pompon Flower Circus - 1 szt.
11) Lavender Ice (TAN04249) - 3 szt.

Proszę proszę, różyczka Cię dopadła całkowicie Piękna lista. Będzie pani zadowolona
Nasionka i narzędzia też fajne. Super zakupy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kamila66 18:18, 13 lut 2017

anabuko1 napisał(a)
Och..już myslicie o Cieciach i przycinanie...Na razie jeszcze planowania nam zostały. Jeszcze trochę ogrom prac wiosennych będziemy przeżywać.Ja Auguste mam i bardzo ją lubię. Nawet nie dawno ją wspominalam z fotkami. Dla mnie to cudna róża.I cudnie pachnie.

Aniu Augustę całkiem niedawno u ciebie podziwiałam, pamiętam, że ją wspominałaś
Jak się zrobi ciepło to te prace wiosenne będą rozłożone w czasie. Nie chciałabym aby zima się przeciągnęła do kwietnia...
kamila66 18:19, 13 lut 2017

Anda napisał(a)

Proszę proszę, różyczka Cię dopadła całkowicie Piękna lista. Będzie pani zadowolona
Nasionka i narzędzia też fajne. Super zakupy

Ewa teraz muszę przysposobić jakie one lubią stanowiska
Anda 18:24, 13 lut 2017

kamila66 napisał(a)

Ewa teraz muszę przysposobić jakie one lubią stanowiska

Róże lubią słoneczne i przewiewne (ale nie wietrzne) stanowiska i żyzną glebę A to jeszcze nie masz konkretnych miejsc na ich posadzenie? Jak to mówią - przyjdzie róża, będzie i miejsce (kommt Rose, kommt Platz)
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kamila66 18:29, 13 lut 2017

Anda napisał(a)

Róże lubią słoneczne i przewiewne (ale nie wietrzne) stanowiska i żyzną glebę A to jeszcze nie masz konkretnych miejsc na ich posadzenie? Jak to mówią - przyjdzie róża, będzie i miejsce (kommt Rose, kommt Platz)

Ascot chciałabym posadzić przy furtce a Lavender ice pod Bzem palibinem - rabata przy domu. Mam dużo miejsca wolnego więc nie będzie problemem ich rozmieszczenie
Mam jeszcze miesiąc na plan
Rumianka 19:02, 13 lut 2017

Imponująca różanka się szykuje skoro tyle gatunków...będzie pięknie i pachnąco...
Anda 19:18, 13 lut 2017

kamila66 napisał(a)

Ascot chciałabym posadzić przy furtce a Lavender ice pod Bzem palibinem - rabata przy domu. Mam dużo miejsca wolnego więc nie będzie problemem ich rozmieszczenie
Mam jeszcze miesiąc na plan

Ascot pachnie, więc pachnąca róża przy wejściu to super pomysł
20:11, 13 lut 2017
kamila66 napisał(a)

Dzisiaj trochę oglądałam te maszynki
Ewuniu jakiej firmy jest twoja maszyna?

Podpinam się pod pytanie do Frezji-Ewy odnosnie nożyc akumulatorowych.
U mnie firmy G...a ale nie jestem zadowolona
kamila66 21:30, 13 lut 2017

Rumianka napisał(a)
Imponująca różanka się szykuje skoro tyle gatunków...będzie pięknie i pachnąco...

Rumianko mam nadzieję, że i u mnie będzie w końcu kwieciście