Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 19:22, 20 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

Dobre

kamila66 19:25, 20 mar 2018

Zana napisał(a)
Kret złośliwiec! Mój co prawda w tym roku wyniósł się do sąsiadów, ale zanim to uczynił po drodze wywalił dwa takie kopce na kamyki. Tyż mam robotę. Filmik obejrzałam i się uśmiałam.

Anulka ten nie wiem gdzie mieszka, zrył mi wszystko wzdłuż płotu od pola, co 40 cm był kopiec, zniknął na kilka dni aby się nagle ujawnić z drugiej strony ogrodu.
kamila66 19:27, 20 mar 2018

zoja napisał(a)
Dziwny ten kret
Widac juz zurbanizowany

Moze w rabatach wyjadl juz wszystkie smakolyki i konczy z Twoim podworkiem - oby...

Zoja ja bym mu pozwoliła u nas mieszkać, takie jakie szody robią mi opuchlaki kret nie jest wstanie. Tylko dziad jeden nie mieszka tam gdzie ja chcę
Magleska 19:32, 20 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Kret ryje mi pod kostką nie skończę nigdy jej układać

co za paskuda ....ale sobie miejscówkę zrobił .....
...u mnie na szczęście nie ryją ,nie wiem ,może pies odstrasza.....obym tego w złą godzinę nie powiedziała
kamila66 19:33, 20 mar 2018

Makao_J napisał(a)
Ooo a to on tak szaleje ten Wasz kret.
No przesadza. Jak on się tam dostał pod tą ścianę??

Aniu musi być silny ryje w piasku z cementem. W tamtym roku ściągałam kawałek bo też miałam takiego gościa, żeby wszystko wyrównać musiałam pukać w podsypkę młotkiem aby się rozkruszyła.
kamila66 19:37, 20 mar 2018

Kawa napisał(a)
Kamilko dzięki za odzew
kret jakiś dziwny widocznie betonowy strop mu się zamarzył

Kamilko on jakiś dziwny jest, każdy kret który przychodził, zaraz wychodził, a ten widać nawet tupotania psów się nie boi, one jak obie biegną to jak stado koni
kamila66 19:39, 20 mar 2018

Magleska napisał(a)

co za paskuda ....ale sobie miejscówkę zrobił .....
...u mnie na szczęście nie ryją ,nie wiem ,może pies odstrasza.....obym tego w złą godzinę nie powiedziała

Magda u mnie są psy ale i ma co jeść może to go tu trzyma, opuchlaki załatwiły mi w tamtym roku bardzo dużo żurawek i rozchodników.
kamila66 19:48, 20 mar 2018

Rench napisał(a)

Jak przycinasz hortki,żeby miały takie pojedyncze pędy? Ja im bardziej przycinam,to one wypuszczają więcej drobnych pędków i na każdym mała kistka z kwiatem.

Reniu nie mam żadnego specjalnego sposobu. Pierwsze cięcie robią psy zimą, wyłamują suche gałęzie, a ja to później poprawiam. Można powiedzieć, że to ostre cięcie jest
Nie wiem czy coś zobaczysz, hortensje są za berberysami a przed jałowcami. (Jedna widoczna jest pomiędzy berberysami w głębi, druga po prawej stronie berberysa, w sumie są 4 szt)

kamila66 20:03, 20 mar 2018

Wieje... wiosną
kitek81 09:16, 21 mar 2018

prognozę pogody masz optymistyczną