Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Rumianka 23:14, 18 kwi 2016

Pięknie rozrosła się już tawuła japońska...Też mam taką ale narazie listki trzeba oglądać pod lupą...Z obciętych jesienią gałązek uzyskałam nowe ukorzenione sadzoneczki...czekam jeszcze na większe korzonki i pójdą hops do ziemi...
GorAna 23:27, 18 kwi 2016

Ach te sasanki!!!
Pozdrowionka zostawiam
gobasia 06:13, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dzięki tawułom ogród od razu ożywa! Swoich jesienią nie przycięłam i rozsiały się! Szok jak gęsto.
Tnij je często, żeby nie kwitły!
Tnę 2azy do roku Tak ladnie wybarwione są dopierow tym roku ,wcześniej posadzone miałam w pólcieniu.Słabo tam rosły ,i nie mialy koloru...teraz są w pełnym słoncu,aż jestem zdziwiona ich wybarwieniem
gobasia 06:23, 19 kwi 2016

IZABELO
u nas jako ogrodzenie sa tylko płoty...jest tylko 30m siatki ,ale bedzie jako rozdzielenie ogrodow .Bo bedzie budować dom moja córka,i między naszym a jej bedzie parawan z iglaków

AGNIESZKO
u mnie jest bardzo sucho,nadają na dziś trochę deszczu...zobaczymy

BASIU LT
ja bym się cieszyla jakby popadalo. Sasanek dokupilam bo one po woli się rozrastają
gobasia 06:28, 19 kwi 2016

ĘLISO
ja swoje mam 3 rok i dopiero teraz po przesadzeniu jak dostały odpowidnie miejsce pięknie się przebarwiły i mają ładne listki

GOR ANIU
pozdrawiam serdecznie...tulipany Masz boskie
Basilikum 06:43, 19 kwi 2016

Slicznie sie przebarwily

u mnie bedzie tez siatka, bo na plot mnie narazie nie stac, by wszedzie byl, tylko z przodu damy. My mamy straszna ilosc metrow do ogrodzenia
violka171 09:26, 19 kwi 2016

gobasia napisał(a)

Musiałam dużo nagrzeszyć bo deszcz mnie omija .Nadają na jutro ,ale już stracilam nadzieję
Dokończyłam kosić trawę ,zrobiłam trochę fotek i tak dzień zleciał...

A i najważniejsze ...zrobiliśmy furtkę do ogrodu warzywnego

Zapraszam na otwarcie
jutro zaczynam działać i będziemy robić ogrodzenie

fajny płot podoba mi sie,u mnie niestety wszedzie siatka,alez jak kolorowo u Ciebie ,piknie
violka171 09:26, 19 kwi 2016

gobasia napisał(a)

Musiałam dużo nagrzeszyć bo deszcz mnie omija .Nadają na jutro ,ale już stracilam nadzieję
Dokończyłam kosić trawę ,zrobiłam trochę fotek i tak dzień zleciał...

A i najważniejsze ...zrobiliśmy furtkę do ogrodu warzywnego

Zapraszam na otwarcie
jutro zaczynam działać i będziemy robić ogrodzenie

fajny płot podoba mi sie,u mnie niestety wszedzie siatka,alez jak kolorowo u Ciebie ,piknie
hanka_andrus 11:51, 19 kwi 2016

Na działkach kiedyś zabraniali płoty stawiać, a i teraz tego się trzymają. Bo jak tu sąsiadowi płotem te metry zasłonić od słońca? Ale teraz, jak prawie wszędzie trawniki, czas chyba na zmiany. Niestety w zarządach sami starzy bywalcy, a młodym się nie chce w formalności bawić.

Powiela się więc regulaminy sprzed 50 lat.
BasiaLT 12:00, 19 kwi 2016

Haniu a co powiesz na takich ludzi, którzy stawiają wysokie, betonowe płoty nie od strony sąsiadów tylko od pól i lasu? Zawsze mi się wydawało że ludzie się przeprowadzają na wieś żeby mieć widok na pola i lasy a tymczasem niekoniecznie. Śmieszne to jest po prostu.