Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 16:34, 13 lis 2016

Jana napisał(a)
mnie też zrobiło się wiosennie jak zobaczyłam tę fotkę może jeszcze nie będzie prawdziwej zimy i zdążysz z cebulkami

sadzilam wczoraj tulipany ,wierzchni warstwa byla przymarznieta...aż mnie ręka dzisiaj boli od dziobania łopatką ...ale może zdążę i z liliami
gobasia 16:40, 13 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Basiu, lilie na ten moment do doniczki i przysypać ziemią. Może doniczka postać na korytarzu. A Od środy ocieplenie ma być, to może znajdziesz jaki dzień na wysadzenie ich do gruntu! Trzymam kciuki, żeby wiosną rosły i kwitły!
Hania ,tak sobie myślę ,że może posadzić do doniczek i zadołować w szklarni ...a wiosną do gruntu?
zmówiłam między innymi ,kilka orientalnych i boję się ,że może za póżno i zmarzną
Cholercia ,skusilam się na przecenę (wybrałam same podwójne),zamawiałam w zeszłą niedzielę ..a dostanę dopiero jutro
Margerytka40 18:21, 13 lis 2016

Basiu , to nie jesteś sama z tymi cebulkami . Ja też znalazłam jeszcze jakieś hiacynty i lilie . Mam nadzieję że jeszcze będzie okazja żeby je wsadzić
Basilikum 06:41, 14 lis 2016

mam nadzieje, ze zdarzysz jeszcze je posadzic i ze pieknie wyrosna
u nas wlasnie -6 brrrr i Zero sniegu
BasiaLT 11:02, 14 lis 2016

Basiu w przyszłym tygodniu ma się zrobić naprawdę ciepło więc może nie warto się teraz męczyć z zamarzniętą ziemią tylko po prostu poczekać.
Anabell 12:27, 14 lis 2016

Basiu - ja znalazłam lilie azjatyckie 'Mapira 'które pominęłam jak w sierpniu sadziłam inne.
Właśnie dziś pomyślałam zasypię je w skrzyneczce torfem i zaniosę do piwnicy.
Wysuszyły się za bardzo.
Tylko obawiam się czy nie zmarzły przez mrozy, stoją rozpakowane w domku narzędziowym,
były przygotowane do sadzenia a mnie się pomyliło, uważałam że już wsadzone.

W sierpniu jak rozpakowywałam przed sadzeniem z torebek foliowych, torf sypałam do wiaderka i tak stało wiadro na zewnątrz, zostały też z sypane łuski lilii, wiesz zakiełkowało cale wiadro zrosły się.
Zaniosłam do piwnicy i posadzę wiosną. w jednym miejscu pewnie wyrosną cebule.
eda 13:40, 14 lis 2016

Basiu dasz radę jeszcze za szybko na zimę grabimy jeszcze liście ja za namową Hanusi szukałam pąków ciemiernika i znalazłam choć jeszcze nieśmiałe ale będą kwitnąć kiedy nie wiem będziemy czekać buziolki słońca życzę paaa
gobasia 16:57, 15 lis 2016

no i lilie przyszły Ladnie zapakowane,każda oznakowana...z przesyłki jestem zadowolona
mam nadzieję, ze będą te co chciałam
a i jeszcze dorzucili gratisie 10 krokusów,ale takie drobne mizeroty
violka171 19:24, 15 lis 2016

nie raz z tych drobnych mizerot wyrastają piękne sztuki
pozdrawiam cieplutko
Jana 21:32, 15 lis 2016

idzie jeszcze ocieplenie