Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Radziu2013 15:15, 22 sie 2017

Taaa co wy nie powiecie Ja wczoraj wypieliłem rabatę krzesełkową poszedłem do domu i zaczęło padać...i znowu ziemia ubita...niby wiem że wzruszona ziemia nie najważniejsza ale ona tak ładnie wygląda I dopa... pięć razy w ostatnim czasie ją pieliłem i za każdym razem tego samego dnia padało
pestka56 15:16, 22 sie 2017

To jak z myciem okien i podlewaniem U mnie zawsze potem pada
gobasia 15:18, 22 sie 2017

Haniu ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Gożdzikowa zaszalała dziś w kuchni...obiadek jak u babuni

pomidorowa z pomidorków posmażonych na masełku na swoim kurczczku..Miesko podsmażone z cebulka na patelni,ziemniaczki z koperkiem i mizeria...oczywiście kluseczki zrobione własnorecznie...i szarlotka na deser

Takie byly obiadki niedzielne u mojej babci pomidorowa lub rosół no i dodatki wg pory roku
gobasia 15:20, 22 sie 2017

Radziu Kasiu...dwa dni przerwy ..bo zrobiło sie błoto...jak jeszcze nie doleje...na razie pada
Mirka 15:49, 22 sie 2017

Basiu na szarlotkę to chyba się już nie załapie tyle łasuchów było(Radzio największy )U mnie także pada od rana .Ogród buja na całego Pięknie w tym roku wszystko rośnie łącznie z zielskiem
Radziu2013 15:52, 22 sie 2017

Mirka napisał(a)
Basiu na szarlotkę to chyba się już nie załapie tyle łasuchów było(Radzio największy )U mnie także pada od rana .Ogród buja na całego Pięknie w tym roku wszystko rośnie łącznie z zielskiem

No no jaki Radziu największy? Haha Hania mnie od stoły przegoniła i wracać nie kazała haha

Oj tak zielsko to wybitnie udana roślinka...porostu nie do zdarcia...można polecić każdemu początkującemu
hanka_andrus 16:04, 22 sie 2017

Tak, tak, Radziu! Przybiegłeś na obiad do Basi!
Kto to kiedyś śpiewał: Zaproście mnie do stołu, zróbcie przy nim miejsce....

Najgorzej w tym deszczu to to, że mi ogórki przerosną. O resztę się nie martwię.
Ale jutro, to i deszczu chyba pójdę.
Radziu2013 16:06, 22 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Tak, tak, Radziu! Przybiegłeś na obiad do Basi!
Kto to kiedyś śpiewał: Zaproście mnie do stołu, zróbcie przy nim miejsce....

Najgorzej w tym deszczu to to, że mi ogórki przerosną. O resztę się nie martwię.
Ale jutro, to i deszczu chyba pójdę.

Hehe no dobra może i byłem pierwszy przy stole...

My tam ogórki już pokładliśmy i teraz sobie leżą i przerastają...nikomu już się nie chciało robić...
pestka56 16:20, 22 sie 2017

Śpiewała i śpiewa nadal Ela Wojnowska
Cudowna piosenka: "Zaproście mnie do stołu, zróbcie mi miejsce między Wami, powiedzcie otwarcie co serdecznie boli..."
https://www.youtube.com/watch?v=Or75BJYZmMU
Warto posłuchać, bo dobra na taką pogodę

Wczoraj zrobiłam błyskawicznie pomidorki na zimę:
Kroimy w ćwiartki, albo ósemki.
Układamy ciasno w słoikach.
Po wierzchu pruszymy solą ile kto lubi.
Zakręcamy zakrętki.
Wstawiamy do zimnego piekarnika i czekamy aż się nagrzeje do 120-130 st. Od tego momentu pasteryzujemy 25 minut.
Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia.
Pyszne wyszły

U nas pada, ale z przerwami. Wczoraj też tak padało. Ziemia ciągle chłonie wszystko, choć u mnie glina.
gobasia 12:07, 23 sie 2017

Ogórki ,pomidorki...właśnie czas teraz na nie
deszczowo to troche podgoni sie z zapasami na zimę ....robię dziś ogorki i muszę spróbować przepisu na Kasi pomidory...

największy okaz ten podwójny 1kg i 5dag ten mniejszy 55dag a ten 3 /75dag...ale do słoików to mam sporo sliwkowych