Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

eda 13:11, 01 gru 2017

Dziś rano widziałam dwa płatki śniegu i mokre ciapki potem wody leciały ale chyba mgłowe bardziej także 100 dni u mnie się nie sprawdzi buziaki Basiu a jeszcze biało u mnie nie było popatrzę u Ciebie masz Basiu ?
Wendy79 13:24, 01 gru 2017

Życzyłabym sobie śnieżnej i mroźniej zimy. Może mrozy pozbyłyby się kilku "przekleństw" tego sezonu np.nagich ślimaków i ich jaj?
eda 13:30, 01 gru 2017

Jasne
Basilikum 14:53, 01 gru 2017

komu by sie chcialo 100 dni lezec, nawet sniegowi sie znudzi
ElzbietaFranka 00:26, 02 gru 2017

Basilikum napisał(a)
komu by sie chcialo 100 dni lezec, nawet sniegowi sie znudzi

Iza u Was ile leży? Nie wiem gdzie mieszkasz w tej Bawarii, ale tam tez góry więc pewnie już napadał dużo.

Aby się z tym Andrzejem sprawdziło, ale znając poprzednie zimy to guzik z tego będzie. Jest takie powiedzenie "pierwsze śliwki robaczywki".
U nas tez dużo napadało przy takiej temperaturze to jutro pewnie śniegu już nie będzie.
Basilikum 10:08, 02 gru 2017

Elu ja mieszkam w Dolnej Bawarii czyli na wschodzie. Mamy niedaleko do Austrii i niedaleko do Czech (no trocheke dalej niz do Austrii). Sniegu nie ma u nas jeszcze. Do gor Alp mam ze 100 km a do Bawarskiego Lasu gdzie tez sa gory 50
gobasia 10:40, 02 gru 2017

A tam!! z taką zimą ...dopadało ,a teraz jeszcze gorsze bajoro niż bylo

kilka godzin ładnej bajkowej scenerii i powrót do rzeczywistości ,czyli błota po kostki

zima 100 dni,to calkiem możliwe...przecież to tylko 3 miesiące

Iza ty masz bliżej do Alp niż ja do stolicytak sobie pomyślalam teraz,że ja to mam wszędzie daleko: i do morza i do gór i do jezior...psia kość!! nawet nad rzekę mam dalekoCholercia do najbliższego miasteczka mam 20 kilosów
Basilikum 10:45, 02 gru 2017

a to ja do najblizszego mam 12 i wlasnie otwarli obwodnice tak, ze o 1minute szybciej sie jedzie
ElzbietaFranka 12:42, 02 gru 2017

gobasia napisał(a)
A tam!! z taką zimą ...dopadało ,a teraz jeszcze gorsze bajoro niż bylo

kilka godzin ładnej bajkowej scenerii i powrót do rzeczywistości ,czyli błota po kostki

zima 100 dni,to calkiem możliwe...przecież to tylko 3 miesiące

Iza ty masz bliżej do Alp niż ja do stolicytak sobie pomyślalam teraz,że ja to mam wszędzie daleko: i do morza i do gór i do jezior...psia kość!! nawet nad rzekę mam dalekoCholercia do najbliższego miasteczka mam 20 kilosów

Basiu, ale masz czyste powietrze ktorego nie maja wszyscy. Basia na Mazury masz nie tak daleko. A rzeka prznajmniej cie nie zalewa
Popatrz dzisiaj co sie dzieje na Ślasku czy w Krakowie smrod nieprzcietny.
Jak bylam 1 listopada na Ślasku to z domu przez 3 dni nie wychodzilam taki smrod, z komina leci źołty dym jak oni tam zyja.

Musze napisac jeszcze do Danusi Szwajcar co tam u niej slychac mieszka w niecce Rybniku gdzie najwieksze zanieczyszczenie.
Radziu2013 17:26, 02 gru 2017

gobasia napisał(a)

byle do wiosny

A ja właśnie powiem wam że jeszcze nie tęsknię za ciepłem, za pracami w ogrodzie, za wiosną...JESZCZE

Ela ma racje...masz czyste powietrze...ja np. mam arsen

Pozdrawiam