Udało mi się wczesnym wieczorkiem

Przepis mam ze strony internetowej, sprawdzony, piernik wychodzi przepyszny!
Przepis sobie wydrukowałam i chciałam wstawić tu zdjęcie ale nie jestem pewna czy tak wolno, więc wstawię adres strony z przepisem i moje do niego uwagi:
http://wkuchennymoknie.blox.pl/2013/12/SZYBKI-PIERNIK-PRZEKLADANY-masa-krowkowa-i.html
1) z przepisu wychodzi dużo ciasta, tak jak na moim zdjęciu powyżej - trzy duże pierniki jeśli nie masz komu rozdać to lepiej zrobić połowę porcji
2) ciasto wylewam cieniutką warstwą i piekę każdy blat osobno, żeby nie rozcinać - pewnie szybciej by było ale jakoś nie miałam odwagi, bałam się że mi się porozpada.
3) przekładam piernik masą krówkową z przepisu powyżej (przepyszna), powidłami śliwkowymi lub konfiturą pomarańczową domową, masą orzechową wg Aleex (przepyszna)
4) blaty przekładam kiedy ostygną i od razu zalewam polewą czekoladową z przepisu powyżej, najlepiej smakują kiedy odstoją już 2 dni (zazwyczaj niewiele już wtedy zostaje)
Przepis na masę orzechową:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/2011/12/masa-orzechowa-wg-aleex.html
Próbowałam również przepis na ciasto staropolskie (powinno leżakować 4-5 tygodni) jest cudowne ale do ciastek pierniczków. Do ciasta piernika moim zdaniem najlepszy jet powyższy przepis.
Wstawiam jeszcze zdjęcie pierniczków z ciasta długo dojrzewającego, są nadziewane konfiturą pomarańczową.
To ciasto stało trzy miesiące bo zapomniałam o nim
Jeszcze wstawię adres do polewy czekoladowej gdyby ktoś nie mógł znaleźć pod przepisem:
http://wkuchennymoknie.blox.pl/2013/12/POLEWA-CZEKOLADOWA.html