Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród MUZY

Ogród MUZY

MUZA 20:15, 05 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dobra myśl, przypomnę się podczas 30-sto stopniowych upałów

W rzeczy samej
MUZA 20:18, 05 sty 2016

Rumianka napisał(a)
Rozmarzyłam się, spacerując leniwie w Twoim kolorowym ogrodzie...Na chwilę zapomniałam, że za oknem -12...Dobrze mi w tych kwiatach, jeszcze chwilę posiedzę na ławeczce, pozwolisz?

Rumianko dla Ciebie wszystko
Agania 22:05, 05 sty 2016

Agnieszko, żółte poletko czym obsadzone?...Różowa wiązòwka u mnie się kładzie, a u Ciebie wszyskie w pionie, popierasz je i pozostałe byliny?
MUZA 11:42, 06 sty 2016

Agania napisał(a)
Agnieszko, żółte poletko czym obsadzone?...Różowa wiązòwka u mnie się kładzie, a u Ciebie wszyskie w pionie, popierasz je i pozostałe byliny?

Agatko moja wiązówka rośnie w rożnych miejscach i na słoncu i jak tutaj nad brzegiem oczka wodnego i nigdy nie miałam problemu z wykładaniem się (moze inna odmiana?) jedynie corocznie podwiązuje do palików piwonie bo mam spore krzaki o ciężkich pełnych kwiatach i parzydła leśne a reszta rośnie bez pomocy
To żółte poletko to skarpa ( ławka jest nad brzgiem oczka którego tu nie widać)która czeka na zmiany bo chcę od strony oczka zbudować murek podtrzymujący ten wał ziemi. Na skarpie posadziłam szpaler piwonii i irysów,na fotce widać żółty rumianek ogrodowy,przekwitły czyściec wielkokwiatowy,firletka kwiecista karminowa,niebieski przetacznik,czerwone liliowce rosną juz nad brzegiem oczka
sylwia_slomc... 20:55, 06 sty 2016

Ależ Ty już masz cudną kolekcję bylin Pięknie i kolorowo tak lubię najbardziej
adelka 21:57, 06 sty 2016

Ładniutko ... szczególnie z lotu ptaka ... pozdrawiam
MUZA 08:24, 07 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ Ty już masz cudną kolekcję bylin Pięknie i kolorowo tak lubię najbardziej

Sylwio kolory w ogrodzie rozweselają, a jeszcze przy mojej bylinowej chorobie to lepiej omijać centra ogrodnicze szerokim łukiem (no ale jak,jak?)
Agania 09:47, 07 sty 2016

O żółty rumianek ogrodowy mi chodziło...dzięki....masz bardziej zacisznie, mnie trochę zniechęciło ciągłe podpieranie bylin, tak mam po burzach i ulewnych deszczach, że wiekszość bylin mi się kładzie i wtedy tylko podpory ratują kwiaty
laurowisnia 15:53, 07 sty 2016

Muzo, do Twoich rabat chce się wracać, ten rumianek przyciąga wzrok.
Czy kwitnie długo?
Pozdrawiam noworocznie.
Pszczelarnia 16:06, 07 sty 2016

MUZA napisał(a)
Ewo moja wioseczka położona jest w kotlinie i w zasięgu kilku,kilkunastu kilometrów jestem otoczona lasami ,wzgórzami (od wschodu Niemczansko-Strzelińskimi) a od połnocnego-zachodu mam wspaniały widok na polski Olimp czyli górę Slęże. niestety nie mam takich warunków jak w Wojsławicach ale nie mogę narzekac na mikroklimat

Czyli jest zacisznie. Lasy i wzgórza. Wymarzone miejsce na ogród i Twój ogród cieszy się pewnie z tej osłony.