Agatko faktycznie u mnie jest dosyc zacisznie i dodatkowo zywopłot chroni mój ogródek ale na nawałnice nie ma mocnych i nawet te podwiązane bylinki po burzy nie wyglądaja najlepiej
Witam Agatko bardzo lubie ten rumianek,ma niesamowity słoneczny kolor rozpoczyna kwitnienie w maju latem mamy apogeum kwitnienia a po przycieciu nawet jesienią cieszy oczy
Tak to mu na pewno służydodatkowo posadzone żywopłoty chronią ogród przed mroznymi wiatrami, jedyne co nam doskwierało w ubiegłym roku to niesamowita susza i mam nadzieje,ze w tym roku będzie lepiej
Dzwonek kremowy, a właściwie mleczny, po łacinie campanula lactiflora, pewnie dlatego.
Muzo, jak się nazywają właściwie te żółte rumianki śliczne? Będą mi potrzebne na ognistą rabatę, której ciąg dalszy nastąpi w tym roku. Jak szeroko i wysoko rosną?
Gabrysiu z tego co pamiętam to rumianek barwierski i w zależniści od stanowiska moze miec od 50 do 80cm ale można przycinać w celu zagęszczenia.Gabrysiu ja ten rumianek wysiewałam z nasionek wiec mam sporo sadzonek jak będziesz chciała to na wiosnę chętnie podziele się z Toba