Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród MUZY

Ogród MUZY

MUZA 23:32, 09 sty 2016

Rench napisał(a)

Te dzwonki występują też w kolorze białym
Ja mam też niebieskie,czy Twoje się rozsiewają?

Zawsze usuwałam przekwitłe łodygi i w ten sposób nie dawałam mu szansy na rozsianie w ubiegłym roku zostawiłam suche wiechy więc może cos z tego będzie zobaczymy,lubie takie niespodzianki
sylwia_slomc... 14:47, 10 sty 2016

MUZA napisał(a)

Sylwio kolory w ogrodzie rozweselają, a jeszcze przy mojej bylinowej chorobie to lepiej omijać centra ogrodnicze szerokim łukiem (no ale jak,jak?)

Też się ta chorobą zaraziłam i gromadzę wszystko co kwitnie
Jana 16:00, 10 sty 2016

MUZA napisał(a)
Gabrysiu dzięki Tobie zupełnie spontanicznie i nieoczekiwanie dokonałam zakupu ośmiu różyczek ,na pierwszym miejscu oczywiście;
-Bright as a buttom
-Blue for you
-fruhlingsgold
-Rambling rose
-Crimson glory
-Aicha
-Margeritte hilling
-Clair martin

zaszalałaś, spontanicznie ja myślę nad pierwszą i szóstą, gdzie zamawiałaś w R czy F? przeglądnęłam ofertę nasion w internecie, faktycznie jest większy wybór a jak nazywają się te dzwonki u Ciebie?
MUZA 17:59, 10 sty 2016

Jana napisał(a)
zaszalałaś, spontanicznie ja myślę nad pierwszą i szóstą, gdzie zamawiałaś w R czy F? przeglądnęłam ofertę nasion w internecie, faktycznie jest większy wybór a jak nazywają się te dzwonki u Ciebie?

Jak szaleć to szaleć a zaczęło się od bright as a buttom i jakoś tak poleciało zamawiałam w R (z S w środku) a co do dzwoneczków to wiem tylko,ze jest to dzwonek kremowy
18:11, 10 sty 2016
MUZA napisał(a)
Gabrysiu dzięki Tobie zupełnie spontanicznie i nieoczekiwanie dokonałam zakupu ośmiu różyczek ,na pierwszym miejscu oczywiście;
-Bright as a buttom
-Blue for you
-fruhlingsgold
-Rambling rose
-Crimson glory
-Aicha
-Margeritte hilling
-Clair martin

ty też róże zamawiasz już

kolejne pozycje do analizy ...a możesz napisać co kierowało takim właśnie wyborem róż?
Rench 18:30, 10 sty 2016

Mi akurat na tych kremowych zależało,żeby się rozsiały i chyba nie rozpoznaję siewek i usuwam jako chwasty,bo mam cały czas tylko jedną sadzonkę

Zakup imponujący,ja mam Aichę i jesienią posadziłam Blue for you.
MUZA 18:34, 10 sty 2016

eee_taam napisał(a)

ty też róże zamawiasz już

kolejne pozycje do analizy ...a możesz napisać co kierowało takim właśnie wyborem róż?

Justynko tak mnie jakoś wczoraj naszło a kierowałam się tym by kwiat był pusty lub półpełnyostatnio bardzo mi się takie spodobały w ubiegłym roku kupiłam
Jacqueline du Pre
Roville
Open arms
Rhapsody in Blue
18:42, 10 sty 2016
MUZA napisał(a)

Justynko tak mnie jakoś wczoraj naszło a kierowałam się tym by kwiat był pusty lub półpełnyostatnio bardzo mi się takie spodobały w ubiegłym roku kupiłam
Jacqueline du Pre
Roville
Open arms
Rhapsody in Blue

rhapsody mam i ja ) ..reszta do analizy

jak tylko się uporam z tarasem to frontowa różankę będę obsadzać ...szału nie będzie bo jakieś 6mx6m ...a ja mam na liście z 50 róż i jeszcze mi dokładasz
MUZA 19:41, 10 sty 2016

eee_taam napisał(a)

rhapsody mam i ja ) ..reszta do analizy

jak tylko się uporam z tarasem to frontowa różankę będę obsadzać ...szału nie będzie bo jakieś 6mx6m ...a ja mam na liście z 50 róż i jeszcze mi dokładasz

Justynko 50 róż na liscieto Ty też niezle poszalałaś ja na swoje też muszę przygotować nowe miejsce ,no cóż taka dola ogrodnika
MUZA 20:02, 10 sty 2016

Rench napisał(a)
Mi akurat na tych kremowych zależało,żeby się rozsiały i chyba nie rozpoznaję siewek i usuwam jako chwasty,bo mam cały czas tylko jedną sadzonkę

Zakup imponujący,ja mam Aichę i jesienią posadziłam Blue for you.

To ja tak kiedyś pozbyłam sie siewek werbeny patagońskiej bo za szybko poleciałam plewić rabatki w tym roku zrobię eksperyment i nie będę plewic przy tym dzwoneczku a nuż cos wykiełkuje