Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło. » Edycja postu

Ogród, mydło i powidło.

Anda 18:09, 22 mar 2017

Różę super poprowadzilaś, wow
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
katel 18:16, 22 mar 2017

Basiu, Ewo miód na moje serce lejecie - one rosły jak szalone - codziennie musiałam latać i pędy nowe na jedną stronę siatki przeciągać, bo ja te róże u sąsiadów posadziłam (oni się nie zajmują działką) chwasty mi od nich przełaziły i widok chciałam mieć ładny (a u mnie nie dało się posadzić bo podsypka jest) ale jak za jakiś czas chcieliby, żebym róże usunęła to wszystkie najstarsze pędy będe miała po jednej stronie - tak sobie wykombinowałam .
violka171 18:23, 22 mar 2017

rzeczywiście to róże
ja myślałam że jakis ozdobny pająk ha ha
alez ja głupiutka
UlaB 18:27, 22 mar 2017

katel napisał(a)

Oczyściłam róże które sadziłam wiosną od strony sąsiadów , świetnie przetrwały zimę, Vilchenblau miało kilka pędów zmarzniętych a Flammentanz praktycznie bez uszkodzeń.

Mam nadzieję że dadzą popis, napracowałam się w zeszłym roku żeby je podwiązywać i trzymać z jednej strony siatki

OMG, jestem pod wielkim wrażeniem rozpięcia róż. Jak od linijeczki! Niesamowicie musiały wyglądac w trakcie kwitnienia - czy było gdzieś zdjęcie?
katel 19:26, 22 mar 2017

violka171 napisał(a)
rzeczywiście to róże
ja myślałam że jakis ozdobny pająk ha ha
alez ja głupiutka

Faktycznie trochę jak pająk

UlaB napisał(a)

OMG, jestem pod wielkim wrażeniem rozpięcia róż. Jak od linijeczki! Niesamowicie musiały wyglądac w trakcie kwitnienia - czy było gdzieś zdjęcie?

UlaB one obydwie kwitną na zeszłorocznych pędach, Flammentanz kwitła zaledwie kilkoma kwiatami w czerwcu:

Powtórzyła kwitnienie we wrześniu dwoma kwiatuszkami - no i tu mnie zaskoczyła bo podobno nie powtarza.

Natomiast Vilhenblau nie kwitła.
Muszę przyznać, że w tym roku liczę na bogate kwitnienie bo niewiele pędów musiałam usunąć
21:07, 22 mar 2017
Kasia i ja dołączę się do pochwał
No pięknie to zrobiłaś z rozpięciem gałązek róży,podziwiam
Czekam na popis jej kwitnięcia,będzie na pewno niesamowite
A ja dziś przy różach sadziłam powojniki bylinowe.
Zobaczymy jak będą wyglądać w komplecie
jolanka 21:16, 22 mar 2017

Ale widok Róża porozpinana chyba na wystawę Będziesz musiala obrywać listki i kwiaty, bo będą zasłaniać
Bogdzia 13:46, 23 mar 2017

Pięknie rozpięłas róze , bedzie duzo kwiatów.
anabuko1 16:54, 23 mar 2017

I mi bardzo podoba się w jaki sposób rozpielas tą różę. Najważniejsze że dużo pędów poziomo. Będzie pięknie kwitla.
Kasiu wybieram się w niedzielę na te targi.To zobaczymy się?
Kasya 16:59, 23 mar 2017

katel napisał(a)

Witaj! Dzięki! Fajnie, że zajrzałaś , widziałaś wątek spotkaniowy?
Lubdom Ogród - spotkanie
Dasz radę dotrzeć, zaraz lecę do Ciebie się porozglądać.

Kasiu sadzone 16 kwietnia 2016, znalazłam fotkę - to zielone to tawuły, żeby róże zobaczyć trzeba się dobrze przyjrzeć - kupowane z gołym korzeniem ale do sadzenia się porządnie przyłożyłam

a to niesamowicie sie rozrosly ! naprawde...moje mizerotki
ale i sadzonki kiepskie byly...
nic dziwnego ze veilchenblau nie zakwitla, w tym roku da popis