Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

mira 12:22, 17 gru 2018

Hania pooglaadałam Twoje dekoracje - wniosek - derenia czerwonego do ogrodu zaprosić musowo w kolejnym sezonie

pozdrawiam
pestka56 12:43, 17 gru 2018

Hej Gruszeczko, żeby nie było... regularnie zaglądam i zwiedzam twój ogród z dużą przyjemnością czując zawsze lekkie piknięcie zazdrości, bo piękny jest i kropka
Dziś się odzywam, bo na forum kominkowym Muratora jest teraz bardzo aktualny temat akumulacji kominkowej. 2 forumowiczów potrzebuje informacji, oceny jak funkcjonuje. Nie ukrywam, że trochę z mojej winy pojawił się twój piecokominek w dyskusji. Gdybyś miała chwilę wolną zajrzyj i powiedz co nieco
Linki, żebyś nie szukała:
https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352561-Tani-kominek-akumulacyjny&p=7755046#post7755046
od postu 1424 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w/page286
Toszka 13:54, 17 gru 2018

Haniu, napisz więcej o tych cystersach... nie powiem, zaciekawiłaś mnie bardzo. Coś więcej wyczytałaś?
mikina34 14:53, 17 gru 2018

inka74 napisał(a)
A Elegantissima jest bordowa

Ja sie właśnie obawiam, że moja Sibrica jest w rzeczywistości Elegantissimą , mimo, że kupowana z etykietką nijak ma się kolorem to tej Haninej
I jak tu kupić prawidłową roślinę, skoro co innego napisane niż jest, wrrr...
Gruszka_na_w... 19:34, 17 gru 2018

mira napisał(a)
Hania pooglaadałam Twoje dekoracje - wniosek - derenia czerwonego do ogrodu zaprosić musowo w kolejnym sezonie

pozdrawiam

Wianki fajne z niego wychodzą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:35, 17 gru 2018

pestka56 napisał(a)
Hej Gruszeczko, żeby nie było... regularnie zaglądam i zwiedzam twój ogród z dużą przyjemnością czując zawsze lekkie piknięcie zazdrości, bo piękny jest i kropka
Dziś się odzywam, bo na forum kominkowym Muratora jest teraz bardzo aktualny temat akumulacji kominkowej. 2 forumowiczów potrzebuje informacji, oceny jak funkcjonuje. Nie ukrywam, że trochę z mojej winy pojawił się twój piecokominek w dyskusji. Gdybyś miała chwilę wolną zajrzyj i powiedz co nieco
Linki, żebyś nie szukała:
https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352561-Tani-kominek-akumulacyjny&p=7755046#post7755046
od postu 1424 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w/page286

Zajrzałam i napisałam. Miło, że kolega Batura wciąż mnie pamięta. Ileż ja mu pytań zadałam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:41, 17 gru 2018

Toszka napisał(a)
Haniu, napisz więcej o tych cystersach... nie powiem, zaciekawiłaś mnie bardzo. Coś więcej wyczytałaś?

Biję się w mą wątłą pierś. Pomyliłam cystersów z bonifratrami. Ci pierwsi są ode mnie rzut beretem, ale mojej ziemi nie dane im było uprawiać. Ci drudzy już tak, ponieważ "proboszczowie z okolic Ząbkowic oraz hrabia Constantin von Schlabrendorf z żoną poczynili zapisy na rzecz zakonników, stąd szpital powiększono, tak, że w 1855 r. posiadał już 45 łóżek. Oprócz budynków do bonifratrów należało także 80 morgów ziemi uprawnej, z której plony szły na utrzymanie klasztoru i szpitala."
Sprawdzaliśmy kiedyś na starych mapach, że były to ziemie, na których obecnie jest nasze osiedle.
Gruszka_na_w... 19:47, 17 gru 2018

mikina34 napisał(a)

Ja sie właśnie obawiam, że moja Sibrica jest w rzeczywistości Elegantissimą , mimo, że kupowana z etykietką nijak ma się kolorem to tej Haninej
I jak tu kupić prawidłową roślinę, skoro co innego napisane niż jest, wrrr...

Trzeba kupować w momencie, kiedy derenie mają liście. Istnieje ryzyko pomyłki, ale mniejsze. Elegantissima ma prawie białe liście.

Wendy79 19:55, 17 gru 2018

Moje Elegantissima nie takie pięknie wybarwione zimą, ale w innych porach roku, żywopłot z nich robi wrażenie na sąsiadach Zawsze dobrze mieć derenia W tym roku zawitał u nas również przedstawiciel "Siberian Pearls" i już jestem go ciekawa.
mrokasia 20:25, 17 gru 2018

Hej Haniu, ale u Ciebie świątecznie , bardzo ładne dekoracje. Muszę i ja coś choćby skromnego wymyśleć, choć weny za bardzo nie mam...