Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Kasya 15:27, 17 wrz 2017

a w ogrodzie dzisiaj paskudnie, zimno mokro i ponuro
ale bylam rano na chwile w botoanicznym na spacerze

i dla chętnych mam zagadkę

Zana 15:36, 17 wrz 2017

Kasya napisał(a)

niby hameln ale jakies jasne liscie ma...

Może to hameln gold? Miskanty cudowne masz. Powzdychałam sobie. A Memory miałam w piątek w łapce i z bólem serca odstawiłam.
A myślisz, że Kyushu na pniu dałaby radę?
Kasya 15:39, 17 wrz 2017

Zana napisał(a)

Może to hameln gold? Miskanty cudowne masz. Powzdychałam sobie. A Memory miałam w piątek w łapce i z bólem serca odstawiłam.
A myślisz, że Kyushu na pniu dałaby radę?

a dlaczgo odstawilas ? to swietny miskant...
i czemu Kyushu ma nie dac rady ? mam 3 podobne do niej -Unique, maja luzne kwiatostany
Zana 15:45, 17 wrz 2017

No bardzo chcę mieć tego Memory, ale jeszcze miejsce nieprzygotowane, a teraz skupiam się na dokończeniu tego co rozgrzebane. To tę Kyushu sobie chyba kupię.
Mary 16:07, 17 wrz 2017

Kasya napisał(a)

atropurpureum jest wysoka ale ma zielone liscie chociaz lodygi ciemne
kwitly mi w kazdym roku

Dzięki Kasiu.
lojalna_ 16:16, 17 wrz 2017

Kasya napisał(a)
Reniu, żałuj, sporo inspiracji bylo dla ciebie
licze ze cos mi zrobisz ładnego, wylalam zdjecie

a tymczasem pochwale sie skromnymi zakupami

Fajne zakupy . Super te targi tyle perełek mozna tam dostac )
Rosa 22:33, 17 wrz 2017

Kasya znalazłam coś dla Ciebie
https://www.youtube.com/watch?v=5-9jLvpu2M4
Kindzia 09:32, 18 wrz 2017

Jak szukałam odmiany na hortkę na pniu, to pytałam Hortensjady, które się nadają. I wskazała właśnie z pełnych Phantoma i Mega Pearl. A ja jej wierzę, patrząc na jej doświadczenie z hortkami. Dlatego się zdecydowałam. Podstawową zasadą jest na zimę wyciąć kwiaty. Wtedy nie ma problemu. Wolę zdecydowanie hortki z pełnymi kwiatami, są spektakularne

U Cioci Gosi rosną Limelight na pniu, już parę lat Muszą być po prostu dobrze podparte. Nie rezygnuj z takich hortek, jeżeli oczywiście Ci się takie podobają, a masz obawy.
Krys 12:02, 18 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Jak szukałam odmiany na hortkę na pniu, to pytałam Hortensjady, które się nadają. I wskazała właśnie z pełnych Phantoma i Mega Pearl. A ja jej wierzę, patrząc na jej doświadczenie z hortkami. Dlatego się zdecydowałam. Podstawową zasadą jest na zimę wyciąć kwiaty. Wtedy nie ma problemu. Wolę zdecydowanie hortki z pełnymi kwiatami, są spektakularne

U Cioci Gosi rosną Limelight na pniu, już parę lat Muszą być po prostu dobrze podparte. Nie rezygnuj z takich hortek, jeżeli oczywiście Ci się takie podobają, a masz obawy.

Kasiu ja mam od tego roku szczepioną Silver Dolar na razie jest ok,też ja bedę obserwowac,fajna rada aby na zime obcinac kwiatostany,ona ma mniejsze kwiaty w porównaniu w Phantomem,u mnie on ma duze kwiaty i raczej sie nie pokłada ale nie szczepiony,to tyle ,że sie wtrącam
12:06, 18 wrz 2017
Kindzia napisał(a)

wiesz co pisz ...masz takie to wiesz ...Hortensjada czy Babopielka ...obie to hortensjowe pasjonatki i lepiej sie ich słuchac bo wiedza co mówią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies