Agatek napisał(a) O masz
ale piękni goście no cudny widok
nie ma kwiatkow to sa chociaz bazanty
anka_ napisał(a) Widzę Kasiu że towarzystwo to już na stałe się wprowadziło. Mam nadzieję, że jak kiedyś ogrodzę i nie będą psy latać to też będę miała takich lokatorów. Bo na razie to tylko gościnnie wpadają. Choć i to dobre.
u mnie z roku na rok jest ich wiecej
kosolka napisał(a) Ale masz widoki! Piękne bażanty! Bratki nawet gdy się położa po przymrozku, to szybko się podnoszą, zwłaszcza gdy zaswieci słońce.
stokrotki zbrązowialy a bratki zyją ale kilka kwiatkow nie wstalo, widac za mocno przymrozilo, trudno, bedzie cieplej rozkwitną nowe
Kindzia napisał(a) Właśnie Ci pisałam u siebie żebyś po świętach już lilie sadziła. Ciepło ma być. Dołek głęboki na trzykrotność cebuli.
U nas jeszcze dwa lata temu było bardzo dużo dzwońców, teraz pojedyncze sztuki...nie wiem co się z nimi stało...
Pięknie bażanty złapałaś. "Moje" bardziej płochliwe, rzadko do środka ogrodu przylatują. Wolą chwastowisko za różami
tak, posadze zaraz po swietach, dzieki
MAD napisał(a) Bażanty świetne. U mnie za płotem czasami je widzę. Za to po ogródku szlaleją u mnie kaczki.
kaczki tez fajne, pokazuj
jankosia napisał(a)
Musiałaś mieć chyba jakieś rozhartowane, z marketu czy co? U mnie podobne temperatury a stokrotki pięknie kwitną Niepotrzebnie w tych marketach kupujecie kurczę
no z marketu ale staly tam na placu juz jakis czas
anna_t napisał(a) Kasiu jak na tej Twojej stronie od prognozy pogody zmienic miejscowośc na łodź?
tu masz Łodz, ale bez przygruntowych
http://www.weatheronline.pl/weather/maps/city?LANG=pl&CEL=C&SI=kph&CONT=plpl&LAND=PL®ION=0001&WMO=12465&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1
a tu cala pl, temp minimalne
http://www.weatheronline.pl/weather/maps/forecastmaps?LANG=pl&UP=0&R=0&MORE=1&MAPS=vtn&CONT=plpl&LAND=__&ZEIT=201603250600
zoja napisał(a) ten w karmniku to wg mnie dzwoniec
u mnie też były spore przymrozki w ostatnich dniach, ale na szczęście ja jeszcze niczego nie sadziłam - zacznę po świętach ja przyjdzie ciepło
potanowilam przetestowac roslinki
Ewa777 napisał(a) Piękni goście Dodają koloru w ogrodzie Ciekawe, czy latem też będą Cię odwiedzać? Mrozów nocnych współczuję.
w lecie juz mnie nie odwiedzają
pewnie zajmują sie potomstwem
jolanka napisał(a) Oj bażanciki wspaniałe. Do mnie też przychodzą, czasami razem z "drugą połową". Widok cudny. Obserwowałam w ubiegłym roku jak rywalizowały o względy "Pani". Ona siedziała pod drzewem i cierpliwie czekała na tego hmmm lepszego.
ostatnio byly u mnie 3 panie
Milka napisał(a) Super sprzeczki ptasie uchwycone
Ja już lilie sadzę, ale nie orientalne, z tymi czekam do połowy kwietnia. Nie musisz w lodówce trzymac, wystarczy w garażu
tak, lezą w garażu
w lodowce tylko pysznosci
Sezon 2014-2015