Jak mnie u Ciebie długo nie było. Nawet nie wiedziałam, że wątek zmieniony. Ledwo znalazłam. A tu dylematy wnętrzarskie. Marta -Zielona mogłaby może pomóc - lubi takie tematy.
Oj późno wpadłam na dyskusje o zasłonach/roletach
Dobrze że odradziły czarne bo byłyby zbyt kontrastujące. Czarny swietnie wyglada w postaci lampki i kanap u Ciebie ale przytłoczyłoby pomieszczenia. Wiesz czerń znakomicie wyglada na zdjeciach w odpowiednim oświetleniu ale w zyciu zdecydowanie gorzej.
Ja bym nawet nie kombinowała z szarością. Do tych ciemnych dodatków złamana biel w postaci rolet rzymskich dodałaby fajnej miękkości. A jak nie rolety to po calosci zasłony
Gabi ma i rolety i zasłony białe w salonie. Poproś moze wstawi zdjecie i znakomicie to wyglada ma ale wszytsko jest z tego samego materialu.
Tak do tych miękkich fajnych kanap jestem za roletami rzymskimi
a moze żaluzje drewniane, mogę dać Ci linka tam gdzie ja zamawiałam, wysyłają za darmo próbki.
zauważyłam drewniany stół, jakbyś dobrała kolorystycznie to ładnie by to nawiązało i drewno zawsze ociepla wnętrze. a żaluzje drewniane sa bardzo nowoczesne zwłaszcza te 50mm
Widzę, że trafiłam na tematy wnętrzarskie Bałabym się czarnego, on jednak za bardzo dominuje - wiem, co mówię, bo sama mam meble czarnobrązowe. I wybrałabym chyba złamaną biel lub jasny gołębi, tak jak radzą dziewczyny, a dodatkami ożywiałabym przestrzeń. I pomysł z delikatnym czerwonym wzorem na białej zasłonie też ciekawy.
Podobno siejesz cukinie. Czy polecasz jakąś odmianę? Ja siałam Sorayę, ale w ubiegłym roku kilka było bardzo gorzkich
Nie pozno bo zdazylas zobaczy i napisac co myslisz jeszcze nie zamowilam
Kanapy mam szare
Zdaje sobie sprawe z tego ze zdjecia nie daja rzeczywistego obrazu.
Salon jest bardzo jasny z powodu duzej ilosci okien z 3 stron i z powodu bialych scian(jedna szara) i jasniutkiej blyszczacej podlogi
Poki co neutralnie wybieram szary na zaslony i bialy na rolety, ale juz wiem ze bede musiala w przyszlosci ze 2 komplety zaslon zamowic i poeksperymentowac
Niestety nie widze dobrego rozwiazania na jeden rodzaj
Zasłony wszedzie, bardzo zaslonilyby duze suwanki bo nie ma gdzie odsunąć
a roleta schowa sie na gorze i poniewaz biala nie bedzie sie rzucala w oczy
Rolety wszedzie, niewygodne przy otwieraniu bocznych drzwi bo trzeba cala rolete podniesc do gory...