Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie

Kasik 19:54, 27 sty 2016

Jak mnie u Ciebie długo nie było. Nawet nie wiedziałam, że wątek zmieniony. Ledwo znalazłam. A tu dylematy wnętrzarskie. Marta -Zielona mogłaby może pomóc - lubi takie tematy.

Dzięki za to, że byłaś u mnie.
Madzenka 20:05, 27 sty 2016

Oj późno wpadłam na dyskusje o zasłonach/roletach
Dobrze że odradziły czarne bo byłyby zbyt kontrastujące. Czarny swietnie wyglada w postaci lampki i kanap u Ciebie ale przytłoczyłoby pomieszczenia. Wiesz czerń znakomicie wyglada na zdjeciach w odpowiednim oświetleniu ale w zyciu zdecydowanie gorzej.
Ja bym nawet nie kombinowała z szarością. Do tych ciemnych dodatków złamana biel w postaci rolet rzymskich dodałaby fajnej miękkości. A jak nie rolety to po calosci zasłony
Gabi ma i rolety i zasłony białe w salonie. Poproś moze wstawi zdjecie i znakomicie to wyglada ma ale wszytsko jest z tego samego materialu.
Tak do tych miękkich fajnych kanap jestem za roletami rzymskimi
Makao_J 20:09, 27 sty 2016

Wysłałam Ci Kasiu różne propozycje wystroju salonów w bieli szarościach i czerni w prv.

Pozdrawiam.
anna_t 20:22, 27 sty 2016

Kasya napisał(a)

bo najbardziej mi sie podobaja niektore sie pieknie przebarwiaja jesienią

rozplenice chyba pozniej startuja tez je lubie

jakie znasz ladniejsz trawy ? no moze stipa jeszcze...ale ona mala...
a z takich duzych to co innego ?

czytałam o prosie że szybko startuje, zobacz to
https://www.google.pl/search?q=proso+r%C3%B3zgowate+squaw&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHtNGr28rKAhXBqXIKHfg_AvIQ_AUIBygB&biw=1138&bih=526#imgrc=yCnd3Wf-Io1RhM%3A
chyba ze jeszcze wyższe potrzebujesz..to poszukam dalej
anna_t 20:28, 27 sty 2016

Kasya napisał(a)
potrzebuje pilnie porady wnętrzarskiej
nie cytujcie prosze bo potem fotki wywalę

wymyslilam sobie na bocznych oknach czarne zaslony a moj maz strasznie protestuje, mowi ze oszalalam, zgodzil sie na szare...niby tez pasuje ale ...
no wlasnie...chcialabym uslyszec inne zdania na ten temat

na duzych oknach na wprost maja byc biale rolety a na tych bocznych jaki kolor ??

ja to widze jako takie 3 pionowe czarne pasy (tylko boczne okna) i wydaje mi sie ze pasuje
mam czarne lampy i czarny kamien na kominku
2 fotki zeby bylo widac okna i kolorystyke w salonie

a moze żaluzje drewniane, mogę dać Ci linka tam gdzie ja zamawiałam, wysyłają za darmo próbki.
zauważyłam drewniany stół, jakbyś dobrała kolorystycznie to ładnie by to nawiązało i drewno zawsze ociepla wnętrze. a żaluzje drewniane sa bardzo nowoczesne zwłaszcza te 50mm
nawigatorka 21:23, 27 sty 2016

Marzena napisala to co ja:jasne i ten sama material.a wiesz ze rolete rzymska czasem wiesza sie razem z zaslonami

Tu masz jedno obok drugiego
https://www.google.pl/search?q=roleta+rzymska.com+i+zaslony&client=ms-android-huawei&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj72Zek6MrKAhWia3IKHepTBfkQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#imgrc=PyGmzbdsbwhAiM%3A

A tu jedno z drugim

https://www.google.pl/search?q=roleta+rzymska.com+i+zaslony&client=ms-android-huawei&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj72Zek6MrKAhWia3IKHepTBfkQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#imgrc=QwHNbMO-gpPOQM%3A
Oczywiscie nie taki styl
Napia 21:32, 27 sty 2016

Widzę, że trafiłam na tematy wnętrzarskie Bałabym się czarnego, on jednak za bardzo dominuje - wiem, co mówię, bo sama mam meble czarnobrązowe. I wybrałabym chyba złamaną biel lub jasny gołębi, tak jak radzą dziewczyny, a dodatkami ożywiałabym przestrzeń. I pomysł z delikatnym czerwonym wzorem na białej zasłonie też ciekawy.

Podobno siejesz cukinie. Czy polecasz jakąś odmianę? Ja siałam Sorayę, ale w ubiegłym roku kilka było bardzo gorzkich
Kasya 07:24, 28 sty 2016

Kasik napisał(a)
Jak mnie u Ciebie długo nie było. Nawet nie wiedziałam, że wątek zmieniony. Ledwo znalazłam. A tu dylematy wnętrzarskie. Marta -Zielona mogłaby może pomóc - lubi takie tematy.

Dzięki za to, że byłaś u mnie.

Dzieki za odwiedziny Kasiu, nowy sezon nowy watek do Marty zajrzę, kazde spojrzenie wazne
Kasya 07:31, 28 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Oj późno wpadłam na dyskusje o zasłonach/roletach
Dobrze że odradziły czarne bo byłyby zbyt kontrastujące. Czarny swietnie wyglada w postaci lampki i kanap u Ciebie ale przytłoczyłoby pomieszczenia. Wiesz czerń znakomicie wyglada na zdjeciach w odpowiednim oświetleniu ale w zyciu zdecydowanie gorzej.
Ja bym nawet nie kombinowała z szarością. Do tych ciemnych dodatków złamana biel w postaci rolet rzymskich dodałaby fajnej miękkości. A jak nie rolety to po calosci zasłony
Gabi ma i rolety i zasłony białe w salonie. Poproś moze wstawi zdjecie i znakomicie to wyglada ma ale wszytsko jest z tego samego materialu.
Tak do tych miękkich fajnych kanap jestem za roletami rzymskimi

Nie pozno bo zdazylas zobaczy i napisac co myslisz jeszcze nie zamowilam

Kanapy mam szare

Zdaje sobie sprawe z tego ze zdjecia nie daja rzeczywistego obrazu.
Salon jest bardzo jasny z powodu duzej ilosci okien z 3 stron i z powodu bialych scian(jedna szara) i jasniutkiej blyszczacej podlogi

Poki co neutralnie wybieram szary na zaslony i bialy na rolety, ale juz wiem ze bede musiala w przyszlosci ze 2 komplety zaslon zamowic i poeksperymentowac

Niestety nie widze dobrego rozwiazania na jeden rodzaj

Zasłony wszedzie, bardzo zaslonilyby duze suwanki bo nie ma gdzie odsunąć
a roleta schowa sie na gorze i poniewaz biala nie bedzie sie rzucala w oczy

Rolety wszedzie, niewygodne przy otwieraniu bocznych drzwi bo trzeba cala rolete podniesc do gory...
Kasya 07:32, 28 sty 2016

anna_t napisał(a)

a moze żaluzje drewniane, mogę dać Ci linka tam gdzie ja zamawiałam, wysyłają za darmo próbki.
zauważyłam drewniany stół, jakbyś dobrała kolorystycznie to ładnie by to nawiązało i drewno zawsze ociepla wnętrze. a żaluzje drewniane sa bardzo nowoczesne zwłaszcza te 50mm

Drewniane nie mogą byc, wiec sie nad takim rozwiazaniem nie zastanawialam
Mam do wyboru rolety/zasłony